Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το νόμο Παρασκευόπουλου

O πρόεδρος της Ν.Δ προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, γράφοντας στο Twitter: «Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε».

58e3e7e81dc524c36f8b4903

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε και βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του στη Βουλή, όπου κατηγορούσε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης πως η πρώτη ενέργεια ήταν «η ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών».

Να σημειωθεί ότι 32 βουλευτές της Ν.Δ., με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητούν να μάθουν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου (ν. 4322/2015) και εκείνων που έχουν απελαθεί,.

Οι ερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ζητούν επίσης από τους συναρμόδιους υπουργούς να αιτιολογήσουν γιατί δεν έχει προχωρήσει η άμεση απέλαση όσων αλλοδαπών παραμένουν ακόμη στη χώρα μας, αν και αποφυλακίστηκαν.

Οι 32 βουλευτές της Ν.Δ. επικαλούνται δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, από τη δημοσίευση του ν. 4322/2015 έχουν αποφυλακιστεί 150 «σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί», πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους, με πρόσφατο το παράδειγμα της απόπειρας ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

Εκφράζουν απορία για το ότι οι κακοποιοί αυτοί, μετά την αποφυλάκισή τους δεν έχουν

απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας, με αυταπόδεικτες τις συνέπειες παραμονής τους «τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησής τους, οι βουλευτές- προκαλούν θυμηδία οι ισχυρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση».

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

oukrania 51

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία