Newsroom

Newsroom

Μητσοτάκης: Η χώρα βιώνει πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό

Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

58075da91dc524d9148b4620

Μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις», που εισήχθη προς ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως ποτέ στην μεταπολιτευτική ιστορία δεν έχει εκδοθεί τέτοια ανακοίνωση από τους δικαστές και τους εισαγγελείς, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα μεθοδεύσεων για την εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε πως η υπόθεση αυτή προκαλεί τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και θα έπρεπε να προκαλεί και τα αντανακλαστικά του Κοινοβουλίου, τη στιγμή που ένα κόμματικό έντυπο, η Αυγή, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του δικαστή, την ημέρα που αυτός συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΣτΕ. Είπε ακόμα ότι τα στοιχεία του αναδείχθηκαν στην Βουλή από τους «γνωστούς εργολάβους της λάσπης».

Συνεχίζοντας την επίθεση ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο θεσμικό ανάχωμα απέναντι στον αυταρχισμό της εκτελεστικής εξουσίας. Η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σηματοδοτεί την βούληση του Δικαστηρίου να κρίνει την ουσία της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά, που δικαιώνει απόλυτα την θέση της ΝΔ να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην αδειοδότηση των καναλιών, πριν το Δικαστήριο κρίνει την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Προειδοποιώ την κυβέρνηση να αφήσει τη Δικαιοσύνη, να πάρει την απόφαση ανεπηρέαστη και να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των καναλιών. Η αντίδραση των πολιτών και της Δικαιοσύνης έχουν σταματήσει τα σχέδια της κυβέρνησης». Ζήτησε δε να μην ξαναφέρει την πραξικοπηματική -όπως την χαρακτήρισε- τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά για το κλείσιμο των καναλιών, και προσέθεσε ότι «το μαύρο στην ενημέρωση δεν θα περάσει».

Μιλώντας για το ΕΣΡ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ διαχρονικά υποστηρίζει την λειτουργία θεσμικών ανεξάρτητων αρχών αλλά ανεξάρτητες αρχές ισχυρές και όχι μαριονέτες. «Απαιτούμε είπε την επιστροφή στο ΕΣΡ των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρμοδιοτήτων του», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση η συναίνεση.

Επανέλαβε τέλος ότι η κυβέρνηση διχάζει του πολίτες και έχει μόνο μέλημα την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος, καλώντας το λαό σε δημοκρατική εγρήγορση, λέγοντας ότι «η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των θεσμών. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει στους πολίτες καλύτερη προοπτική». Αναφερόμενος δε στο θέμα του χρέους είπε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την αξιοπιστία για να πετύχει τον στόχο της ρύθμισης του χρέους, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα βοηθήσει τον κ. Τσίπρα ούτε ο ανασχηματισμός.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…