Μηταράκης και Αθανασίου χαιρέτιζαν κινητοποιήσεις με ακροδεξιά στοιχεία: Μήπως ψωνίζουν από το super market της ΧΑ;

Μπορεί οι κ.κ. Μηταράκης και Αθανασίου να μην προέρχονται από το ΛΑΟΣ, όμως οι ακροδεξιές τάσεις που διακατέχουν αντιπρόεδρους και συντονιστές στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως δεν αργούν να μεταδοθούν. Έτσι, τα δύο πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΝΔ δεν δίστασαν να χαιρετίσουν κινητοποιήσεις που είτε συμμετείχαν είτε υποκινήθηκαν από ακροδεξιά στοιχεία.

57ecf65c1dc5242a338b483f

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξη, Νότης Μηταράκης, ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη θέση της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ στο νησί, στηρίζοντας τη χθεσινή κινητοποίηση που έγινε από ανώνυμους κατά των νέων hot spot και των πολιτικών επιλογών του Γιάννη Μουζάλα.

«Εμείς ως κόμμα δεν μπορούμε να συρόμαστε πίσω από ανώνυμους και ούτε να συμμετέχουμε» τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Πρόδρομος Μανωλάκης, προσθέτοντας πως «όλα τα κεντρικά στελέχη του κόμματος στη Χίο είναι στην συγκεκριμένη γραμμή».

Ο κ. Μανωλάκης απ’ ό,τι φάνηκε λογάριαζε χωρίς τον… Μηταράκη, αφού ο βουλευτής όχι μόνο στήριξε την κινητοποίηση ανώνυμων, αλλά παραβρέθηκε κιόλας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, πολλοί ακροδεξιοί έδωσαν το «παρών» στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, ενώ υποστηρικτής της ήταν και ο «τουρκοφάγος» αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, που είχε προκαλέσει σάλο το καλοκαίρι με την ανάρτησή του στο Facebook περί «Τούρκων καλών, μόνο νεκρών». 


Όσον αφορά τον Χαράλαμπο Αθανασίου, και εκείνος με τη σειρά του χαιρέτισε με υποστηρικτική ανακοίνωση την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και στην οποία είχαν συμμετοχή μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, πηγές από τη Λέσβο τονίζουν πως οι χρυσαυγίτες κατέβηκαν σε μορφή μπλοκ, δίνοντας το δικό τους τόνο στη συγκέντρωση.

Η κινητοποίηση ήταν απόρροια των πρόσφατων γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Μόρια, με τις ζημιές που υπέστησαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού στα χωράφια τους από τους πρόσφυγες.

«Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας και όχι μόνο και δηλώνω για μια ακόμη φορά ότι είμαι μέρος – συμπαρίσταμαι στον αγνό αγώνα σας για τη διάσωση της Λέσβου μας» σημείωνε στην ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, δίχως να διευκρινίζει την όποια αποστροφή του στη συμμετοχή των νεοφασιστών.

Κανένας δεν αρνείται το δικαίωμα των κατοίκων της Μόριας, που έχουν σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης δομής στο χωριό τους, στις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τις φθορές που υπέστησαν στις ιδιοκτησίες τους. Ωστόσο, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην στηλιτεύουν και να μην προσπαθούν έστω μέσω των ανακοινώσεών τους να απομονώσουν όσους με προβοκάτσιες και με τεχνητές εντάσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά όλο αυτό το διάστημα.

Δεν είναι μυστικό πως προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που διακατέχουν νευραλγικές θέσεις στο κόμμα, αντλούν δύναμη από το προγονικό μεγαλείο για να καταπολεμήσουν την πολιτική τους ασημαντότητα. Οι εθνικόφρονες κορώνες του Γεωργιάδη και τα τσεκούρια του Βορίδη αποτελούν τεκμήρια, που προσδίδουν άλλη πολιτική αξία όταν λοιπά στελέχη τής φροντίζουν να μην διαχωρίζουν με σαφήνεια τη θέση τους από όσα πρεσβεύει η ακροδεξιά. Μήπως, τελικά, η ΝΔ ψωνίζει ψήφους από το super market της Χρυσής Αυγής;

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…