Μήνυμα Ντομπρόβσκις: "Η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, είναι ώρα να κλείσουμε την αξιολόγηση"

Η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της με βάση της το πρόγραμμα και είναι ώρα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

NewsRoom 01/06/2017 | 12:59

Ερωτηθείς, αν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup του Ιουνίου, ο Ντομπρόβσκις απάντησε: «ελπίζουμε, επειδή από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξιολογήσαμε τη συμμόρφωση της Ελλάδας στις δεσμεύσεις του προγράμματος και βλέπουμε ότι η Ελλάδα τις υλοποιεί από την πλευρά της».

«Αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, η Ελλάδα στην πραγματικότητα τους ξεπέρασε πέρυσι και αναμένεται να επιτύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα φέτος και το επόμενο έτους, που είναι 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ, αντίστοιχα» πρόσθεσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως «είναι ώρα να προχωρήσουμε, και οι εταίροι στο πρόγραμμα, για να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και να εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση».

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχονται μια ημέρα μετά το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις του έναντι της Αθήνας. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα κατά την ομιλία του χθες ότι «η Ελλάδα θα κάνει αποδεκτή λύση που θα εγγυάται την έξοδο της στις αγορές και με βιώσιμους όρους» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους πιστωτές μας ότι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές με αξιώσεις».