Στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση ο Γιούνκερ: Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

NewsRoom 20/06/2017 | 16:51

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Euro2day.gr και στην Αγγελική Παπαμιλτιάδου και ερωτηθείς για τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου του Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρμπερ στις οποίες ενεπλάκη και το όνομα του προέδρου της Κομισιόν, ξεκαθάρισε τη θέση του υπογραμμίζοντας:  «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα αναμέναμε. Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Όσο για την προσωπική μου σχέση με τον κ. Τσίπρα υπάρχει άνεση, εκτίμηση και εμπιστοσύνη».

Νωρίτερα ο Μάνφρεντ Βέμπερ στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε δηλώσει πως «χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα κάνει καλή δουλειά για τη χώρα. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Για αυτό, θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον». Ο Βέμπερ είπε ακόμη ότι «για εμάς στο ΕΛΚ, είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ, επειδή αυτό θα είναι προς όφελος της ΕΕ, σε όλα τα μέτωπα. Στο προσφυγικό αλλά και στην ανάπτυξη. Για το μέλλον της Ευρωζώνης, χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των άλλων χωρών. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εγγυηθεί η ΝΔ».