Μήνυμα στήριξης Γιούνκερ σε Τσίπρα για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Κομισιόν με τον πρωθυπουργό. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έστειλε μήνυμα στήριξης και παρότρυνσης στον Αλέξη Τσίπρα για να κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση.

NewsRoom 25/11/2016 | 14:25

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε σήμερα στην τηλεφωνική επικοινωνία υπογραμμίζοντας ότι ήταν πολύ εποικοδομητική και έγινε σε καλό κλίμα. «Όλοι ξέρουν το πόσο χρόνο και ενέργεια έχει διαθέσει ο πρόεδρος της Κομισιόν προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, έστω κι αν ορισμένοι προσπαθούν να πάρουν πάνω τους τη δόξα», είπε.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο υπαινιγμός αφορούσε τον Φρανσουά Ολάντ και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τη διάσωση της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση και γενικότερα το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα για τα θέματα αυτά θα βρίσκεται στην Αθήνα ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Κομισιόν που στηρίζει μια προωθημένη λύση για το χρέος στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, παροτρύνει την κυβέρνηση να κλείσει το συντομότερο τις εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης στα δημοσιονομικά και τα εργασιακά. Με τον τρόπο αυτό θα εκλείψει το τελευταίο εμπόδιο, ώστε οι ενέργειες να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους.