Μήνυμα στην Άγκυρα και από το ΝΑΤΟ

Αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά πλέον και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία βρίσκεται η Άγκυρα, αφού μετά τα αυστηρά μηνύματα εκπροσώπων της ΕΕ, αντέδρασε σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και το ΝΑΤΟ.

58c6ae3a1dc524954b8b4906

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε συγκεκριμένα την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης της Τουρκίας με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. 

«Θα ενθάρρυνα όλους τους Συμμάχους να επιδείξουν αμοιβαίο σεβασμό, να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν μια μετρημένη προσέγγιση προκειμένου να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σοβαρή διπλωματική κρίση που ξέσπασε μεταξύ της Τουρκίας από τη μία πλευρά και της Ολλανδίας από την άλλη. 

«Προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων, την εκτόνωση των εντάσεων και την αποκλιμάκωση της κατάστασης, είναι σημαντικό τώρα να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν», τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ.    

Την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι «η ΕΕ καλεί την Τουρκία να απέχει από προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα».

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…