Μεξικό: Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου στην Πουέμπλα

Ο Ραμίρες έβγαινε από το σπίτι του όταν δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στην κοινότητα Τεουακάν.

3392867

Ο δημοσιογράφος και πρώην δημοτικός υπάλληλος 69 ετών, Μάρκο Αουρέλιο Ραμίρες, δολοφονήθηκε από ένοπλο την Τρίτη στην Πουέμπλα, στο κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο Ραμίρες έβγαινε από το σπίτι του όταν δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στην κοινότητα Τεουακάν. Εργαζόταν για δεκαετίες σε μέσα ενημέρωσης. Είχε επίσης εργαστεί στον δήμο και ήταν συνεργάτης ραδιοφωνικής εκπομπής. Διενεργείται έρευνα για την υπόθεση, ανέφερε η εισαγγελία.

Το μεξικανικό παράρτημα των RSF (Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα) επισήμανε πως ο Μάρκο Αουρέλιο Ραμίρες με την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού συνέβαλε στο παρελθόν στις συλλήψεις φερόμενων ως κακοποιών.

Η RSF «ζητεί ταχεία και διαφανή έρευνα», πρόσθεσε η οργάνωση υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου και των δημοσιογράφων, προκειμένου να εξακριβωθεί αν «η δολοφονία του σχετιζόταν με τη δουλειά του στον δήμο ή με τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα».

Στο Μεξικό έχουν δολοφονηθεί πάνω από 150 δημοσιογράφοι από το 2000, σύμφωνα με την RSF. Στις περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές ο κανόνας είναι η απόλυτη ατιμωρησία.

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε…