Newsroom

Newsroom

Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής επιχειρήσεων στη Γερμανία

Το ενδεχόμενο λήψης ιδίων μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής καλείται να εξετάσει η Γερμανία, αναφορικά με πολυεθνικές εταιρείες όπως…

euro 6

Το ενδεχόμενο λήψης ιδίων μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής καλείται να εξετάσει η Γερμανία, αναφορικά με πολυεθνικές εταιρείες όπως η Google και η Amazon, εφόσον οι διεθνείς πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του προβλήματος δεν αποδώσουν καρπούς μέχρι το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του μεγαλύτερου γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.
Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες της ομάδας των G20 κάλεσαν πέρυσι τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) να επιληφθεί του ζητήματος για τη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων.
Αφορμή αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις ότι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Apple και Starbucks, μεταβίβαζαν κεφάλαια σε θυγατρικές τους σε φορολογικούς παραδείσους, ώστε να καταβάλουν μειωμένους φόρους σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Βρετανία.
Ο ΟΟΣΑ αναμένεται να καταθέσει τον προσεχή Απρίλιο έκθεση προόδου σχετικά με τις προσπάθειές του στους υπουργούς Οικονομικών της G20, ενώ τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει μία πρώτη δέσμη σχετικών προτάσεων. naftemporiki