«Μέτωπο» με τους σκιτσογράφους ανοίγει τώρα η ΝΔ;

Η απάντηση του Γιάννη Δερμετζόγλου μέσα από το Κουτί της Πανδώρας: «Έχουμε υποχρέωση να μη το βουλώνουμε»

white 1714170 1920

Σαφή επίθεση εναντίον μιας από τις πιο αντισυμβατικές και καυστικές μορφές πολιτικής κριτικής εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ με αφορμή σκίτσο του Γιάννη Δερμετζόγλου στο tvxs.gr.

Η ΝΔ, χρησιμοποιώντας ως αφορμή την ανάρτηση ενός σκίτσου του Γιάννη Δερμετζόγλου απο τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, προχωρά σε μια κεκαλυμμένη επίθεση εναντίον του πολιτικού σκίτσου συνολικά, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητες».

Το επίμαχο σκίτσο του Γιάννη Δερμετζόγλου καταγράφεται ένας φανταστικός διάλογος του Γεωργίου Καραϊσκάκη με κάποιον αγωνιστή του ’21. «Γιώργο Καραϊσκάκη, κόβουν το 50% στους μισθούς!», λέει ο ανώνυμος αγωνιστής με τον ήρωα να απαντά: «Μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γ @ μήσω!».

Ο Στέλιος Κούλογλου ανάρτησε το σκίτσο με το σχόλιο «Όταν γυρίσω…», με αποτέλεσμα η ΝΔ να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Τις τελευταίες ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, επιδίδονται σε διαγωνισμό χυδαιότητας την ώρα που η χώρα δίνει σκληρή μάχη με όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση για αυτές τις χυδαιότητες.

Αν δεν τις αποδοκιμάσει  σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ενότητα κι ομοψυχία κι όχι μίσος και χυδαιότητα. Αλλά κάποιοι, όπως και στο παρελθόν, ποντάρουν στον πόνο μήπως κερδίσουν πολιτικούς πόντους. Ούτε ντράπηκαν, ούτε ντρέπονται».  

Πάντως, φαίνεται πως η «αλλεργία» της ΝΔ στην πολιτική γελοιογραφία είναι… μόνιμη. Άλλωστε πρώην πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που έκανε μήνυση στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή την αναδημοσίευση ενός χιουμοριστικού meme, δηλαδή μιας διαδικτυακής γελοιογραφίας.

Δερμετζόγλου: Έχουμε υποχρέωση να μη το βουλώνουμε

Το Κουτί της Πανδώρας επικοινώνησε με τον σκιτσογράφο Γιάννη Δερμετζόγλου και ζήτησε την άποψή του για το θέμα που έχει ανακύψει και την κριτική που ασκεί η ΝΔ στο σκίτσο του.

«Μπλέξανε την απαγόρευση κυκλοφορίας με την απαγόρευση κριτικής», σχολιάζει ο Γιάννης Δερμετζόγλου, συμπληρώνοντας ότι «το μόνο μακάβριο είναι ότι είπαν σε μια γυναίκα με άσθμα, μητέρα τριών παιδιών που ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου να μείνει σπίτι με αποτέλεσμα να πεθάνει σπίτι».

«Έχουμε ηθική υποχρέωση να αναφερόμαστε σε αυτά. Όσο για τη ρήση του Καραϊσκάκη, η κοινωνική οργή που θα φέρει η βίαιη μείωση των μισθών και οι απολύσεις, θα λύσει τις απορίες τους» τονίζει, αναφορικά με την αντίδραση της ΝΔ.

«Είναι πάγια τακτική, να επικαλούνται στις κρίσεις, την εθνική ομοψυχία για να κάνουν όσους ελέγχουν την εξουσία να το βουλώσουν. Και είναι υποχρέωση δική μας να μην το κάνουμε» καταλήγει ο Γιάννης Δερμετζόγλου μιλώντας στο koutipandoras.gr.

Κούλογλου: Στην προσπάθεια να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία η ΝΔ προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες

Δήλωση για το θέμα εξέδωσε και ο Στέλιος Κούλογλου με αιχμηρά σχόλια για τη στάση της ΝΔ. Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το Tvxs. Καταλαβαίνω πάντως τη ΝΔ. Στην αγωνιώδη προσπάθεια της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του Charlie Hebdo.

Συστήνω ανεπιφύλακτα στη κυβέρνηση να πάψει να ασχολείται με τις γελοιογραφίες, σπαταλώντας το χρόνο που της έδωσαν οι πολίτες με την υπεύθυνη στάση τους. Να φροντίσει την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας εφαρμόζοντας επιτέλους τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  τη στιγμή που οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας καλούνται να φτιάξουν αυτοσχέδιες μάσκες. Και να οχυρώσει τη κοινωνία, για την οποία έχει πάρει τα πιο τσιγκούνικα μέτρα σε όλη την Ευρώπη».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…