«Μετωπική» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή υπο την σκιά των υποκλοπών και του qatargate

Ολα τα φώτα πέφτουν στη Βουλή σήμερα, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, όπου και αναμένεται μια νέα αναμέτρηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

tsipras mitsotakis

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν σήμερα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τις υποκλοπές, τις Βρυξέλες και τον προϋπολογισμό. Τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο, το σκάνδαλο των υποκλοπών να στοιχειώνει την κυβέρνηση και το qatargate (υπόθεση Σπυράκη) προδιαθέτουν για μια νέα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού. Μάλιστα το κλίμα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι και το καλύτερο , καθώς οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν να αποτυπώνουν τη δύσκολη πραγματικότητα για την «γαλάζια» κυβέρνηση.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ, γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν με νύχια και δόντια να αλλάξουν την αντζέντα και να να υπερασπιστούν τα πεπραγμένα της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. Από την μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους, και θα αναδείξει τη διαφθορά της κυβέρνησης. Σίγουρα το θέμα που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πέρνα των υποκλοπων, το σκάνδαλο Πάτση, τα «κόκκινα» δάνεια, θα είναι και το θέμα της Μαρίας Σπυράκη.

Η ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ. έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και παρά τις αρχικές, ήπιες αντιδράσεις και διαρροές που έγιναν την Πέμπτη, η κίνηση να τη θέσουν εκτός ψηφοδελτίου και κόμματος έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεσή της δείχνει ότι στο Μαξίμου φοβούνται τα χειρότερα. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά η αξιωματική αντιπολίτευση, κατά συνέπεια στο κεφάλαιο «διαφθορά» το εν λόγω στέλεχος θα έχει περίοπτη θέση.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους