Newsroom

Newsroom

Μετονομάζεται σε «Μανώλης Γλέζος» το Γενικό Λύκειο Νάξου μετά τις πιέσεις

Μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παρέμβει στο ζήτημα της μετονομασίας του ΓΕΛ Νάξου σε Μανώλης Γλέζος.

4563308

Σε «Μανώλης Γλέζος» μετονομάζεται το ΓΕΛ Νάξου, όπως ανακοίνωσε στο Facebook ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός. 

Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε απορρίψει τo αίτημα της σχολικής Επιτροπής του ΓΕΛ Νάξου για τη μετονομασία του σχολείου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Μεταξύ αυτών, ήταν και η διακομματική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες, από δέκα βουλευτές, τεσσάρων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Στην ανάρτησή του, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έγραψε:

«Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το ΓΕΛ Νάξου αποκτά την προσωνυμία “Μανόλης Γλέζος”. Η διαδικασία τηρήθηκε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και είναι απόλυτα σεβαστή.

Πρόκειται για άλλη μια πράξη τιμής της μνήμης του αγωνιστή Μανόλη Γλέζου, η οποία προστίθεται στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να στηθεί προτομή του, να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό του νησιού και να εκδοθεί τιμητικός τόμος στη μνήμη του!».

Σε ανάρτηση προχώρησε και η Νίκη Κεραμέως: 

«Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με @sofiazacharaki είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του».

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…