Μετέτρεψε σε σπίτι το ιστορικό αεροπλάνο που μετέφερε τη σωρό του Ωνάση και ζει μέσα σε δάσος

Ο Μπρους Κάμπελ μετέτρεψε το αεροπλάνο που μετέφερε τη σωρό του Ωνάση σε σπίτι και πλέον ζει μέσα σε αυτό

αεροπλάνο ωνάση

Στις αρχές του ’70, ο Μπρους Κάμπελ πλήρωσε 25.800 δολάρια για να αγοράσει 10 στρέμματα γης στο Χίλσμπορο. Πρόκειται για ένα προάστιο του Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Σε αυτό το «οικόπεδο» έβαλε μέσα ένα αεροπλάνο το οποίο μετέτρεψε σε σπίτι του.

Ο Μπρους Κάμπελ είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και σήμερα είναι 73 ετών.

Ο ίδιος μίλησε  στο CNBC και εξήγησε ότι το όνειρό του ξεκίνησε όταν είδε στην τηλεόραση ένα νεκροταφείο αεροπλάνων σε ηλικία μόλις 15 ετών. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει σε ένα παρόμοιο.

Πώς κατέληξε να ζει στο αεροπλάνο που μετέφερε τη σωρό του Ωνάση

Το 1999 απευθύνθηκε σε μία εταιρεία διάσωσης για να του βρει ένα αεροπλάνο. Έπειτα από αναζήτηση μηνών, η εταιρεία βρήκε το Boeing 727 των 200 θέσεων στην Ελλάδα και ο Κάμπελ πλήρωσε 100.000 δολάρια για να το αποκτήσει.

Πρόκειται για το αεροπλάνο που μετέφερε την σορό του Αριστοτέλη Ωνάση για να ταφεί στην Ελλάδα, μετά τον θάνατό του, το 1975.

Αφού έκλεισε η συμφωνία, το αεροπλάνο πέταξε από την Ελλάδα στο Όρεγκον, ώστε να είναι έτοιμο για τον νέο του ιδιοκτήτη. Εκεί, αφαιρέθηκαν οι κινητήρες και όταν το αεροσκάφος ήταν «κατοικίσιμο», ρυμουλκήθηκε στο οικόπεδο του Κάμπελ, μέσα από τους δρόμους και το κέντρο του Χίλμσπορο.

Φυσικά και η διαδικασία δεν ήταν τόσο οικονομική, αφού κόστισε 120.000 δολάρια.

Τα έξοδα όμως δεν σταμάτησαν εκεί.

Ο Μπρους Κάμπελ ξόδεψε επιπλέον 15.000 δολάρια για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι. Πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νιπτήρα, ένα φορητό πλυντήριο, ψυγείο και ένα καρότσι σερβιρίσματος από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο χρησιμοποιεί σαν ντουλάπι για τα τρόφιμά του.

αεροπλάνο ωνάση 2 αεροπλάνο ωνάση 3

 

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

5911991 1

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

Την ελάχιστη πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς τη διερεύνηση του τραγικού ναυαγίου στηλιτεύουν η…