ΝΜ

Νίκος Μπογιόπουλος

Μετεωρολόγοι της… δυστυχίας

“Ερχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας από το 1942”, ο ένας (Γεωργιάδης)-“Αναπόφευκτη η πτώση του βιοτικού επιπέδου για αρκετό διάστημα”, ο άλλος (Οικονόμου)

αδονισ μητσοτακης οικονομου
Αυτοί, για να ξέρετε, δεν είναι μετεωρολόγοι. Ούτε αστρολόγοι. Ούτε καφετζούδες. Είναι πολιτικοί. Υπουργοί του Μητσοτάκη. Συνεπώς οι δηλώσεις τους έχουν πολιτικό στόχο. Και ο στόχος – την ώρα που με την πολιτική τους φτωχοποιούν την κοινωνία – είναι να εμφανίσουν την πολιτική της δυστυχίας των πολλών και του θησαυρισμού των λίγων σαν “φυσικό” φαινόμενο.
Ο στόχος τους είναι, ακριβώς, η εξοικείωση της κοινωνίας με την δυστυχία, η ανοχή της κοινωνίας στη δυστυχία, η αποδοχή της δυστυχίας από την κοινωνία. Μια δυστυχία που την προκαλούν, την αναπαράγουν και την βαθαίνουν οι ίδιοι και ταυτόχρονα παριστάνουν και τους… νουνεχείς ειδοποιώντας μας για την – αυτοεκπληρούμενη – προφητεία τους.
Πολιτική απαιτείται να είναι και η αντίδραση της κοινωνίας απέναντι σε αυτόν τον πολιτικό κυνισμό. Και η απάντηση – αντίδραση της κοινωνίας θα είναι υποταγή στην αναλγησία του Μητσοτάκη και των υπουργών του εάν, για μια ακόμα φορά, και μπροστά στον χειμώνα που έρχεται και μπροστά στην κάλπη που στήνεται, πρυτανεύσει η λογική του “και μη χειρότερα”
Πηγή: Facebook

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»