Το μετέωρο hashtag… #καμίαανοχή

Η ιδιότητα «σύζυγος πρωθυπουργού» δεν σημαίνει μόνο «ντύνω, στολίζω, νοικοκυρεύω» το Μαξίμου...

Μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Το φεμινιστικό κίνημα, που χύσει πολύ ιδρώτα και αίμα στην Ελλάδα, που έχει βάλει πλάτη ενώ το χτυπούσαν πισώπλατα, δεν είναι προς εκμετάλλευση.

Τα ιερά και όσια της γυναικείας αλληλεγγύης δεν είναι σφουγγαρόπανο μιας χρήσης, για καθαρίσει κάποιος ή κάποια, ζητήματα που ουδεμία σχέση έχουν με την αντικειμενοποίηση της γυναίκας. Με αυτή την έννοια η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν δικαιούται να καταφεύγει εμμέσως σε αυτό και κυρίως να το «αντικειμενοποιεί».

Όταν ανακαλύπτονται οικονομικά στοιχεία, κρυμμένα στην ντουλάπα του πρωθυπουργού και αφορούν το πόθεν έσχες του, στο οποίο εμπλέκονται πρώτου βαθμού συγγενείς (η σύζυγος), δεν υπάρχει θυματοποίηση αλλά δημοσιογραφική έρευνα και πολιτικό ζητούμενο. Αν δεν ελεγχθεί το κορυφαίο δημόσιο πρόσωπο της χώρας που ασκεί διοίκηση, ποιος θα ελεγχθεί; Η κυρία που πουλά τυρόπιτες στην Ύδρα;

Ας εννοήσει η κα Γκραμπόφσκι ότι δεν τρώμε μόνο την κρέμα απ΄ την πουτίγκα.

Η ιδιότητα «σύζυγος πρωθυπουργού» δεν σημαίνει μόνο «ντύνω, στολίζω, νοικοκυρεύω» το Μαξίμου, ή κάνω promotion των αρχαιοτήτων στον οίκο Dior.
Τα κοινά οικονομικά του κυβερνήτη οφείλουν να δέχονται εξονυχιστικό έλεγχο. Τούτων δοθέντων δεν μπορούμε να βαφτίζουμε τον έλεγχο «στέρηση ελευθερίας».

Πόσο μάλλον όταν τεκμήρια αποκαλύπτουν ένα οικονομικό δρομολόγιο, ας το αποκαλέσουμε κομψά, ανορθόδοξο. (1. Η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε στην κατοχή της ξένη εταιρεία, πράγμα που απαγορεύεται από το νόμο για τα δημόσια πρόσωπα και τις συζύγους τους. 2. Ο πρωθυπουργός απέκρυψε στο πόθεν έσχες του, επί 4 συναπτά έτη, αυτήν του την παρανομία).

Δεν ζήτησε κανείς από την κα Γκραμπόφσκι να βγει να καθαρίσει για τον σύζυγό της. Αυτό είναι δουλειά μίας αυτεπάγγελτης επέμβασης των εισαγγελέων.

Αν όμως εν προκειμένω επιθυμεί να παρέμβει, ας μιλήσει με οικονομικά στοιχεία κι όχι να καταχράται τον αλληλέγγυο γυναικείο λόγο, χρησιμοποιώντας τον ως «σπαραγμό» απέναντι σε κάποιον που τόλμησε να ασκήσει έλεγχο στον πρωθυπουργό.

Η γυναικεία αλληλεγγύη είναι μια αξία γεμάτη στοργή και κατανόηση. Κι ουδέποτε τα πολιτικά φρονήματα υπήρξαν προϋπόθεση προκειμένου να εκφραστεί έμπρακτα σε μία γυναίκα-θύμα. Η συγκεκριμένη σύζυγος δεν είναι μία «γυναίκα στο στόχαστρο» όπως συστήνεται. Για το ψευδές πόθεν έσχες του πρωθυπουργού μιλάμε, που τυγχάνει και σύζυγός της και για τα οικονομικά του που συναντιόνται με δικές της οικονομικές πράξεις.

Κατόπιν όλων των πάρα πάνω, το hashtag #καμίαανοχή -που συνόδευσε σχόλιό της στο twitter- είναι πολύ μετέωρο και ασαφές. Καμία ανοχή σε τι; Ας το συμπληρώσει. Θα βοηθήσει…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προσπαθούν να απεγκλωβίσουν 30 άτομα από ξενώνα στην Αιγιαλεία

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προσπαθούν να απεγκλωβίσουν 30 άτομα από ξενώνα στην Αιγιαλεία

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, που έφερε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, ήταν αδύνατη η κυκλοφορία των ΙΧ…

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα κινηθεί τα επόμενα 24ωρα – Μέχρι και 60 εκατοστά χιόνι στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα κινηθεί τα επόμενα 24ωρα – Μέχρι και 60 εκατοστά χιόνι στην Αττική

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας - Όλα τα νεότερα για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα

«Η παροχή διεθνούς βοήθειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ» – Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

«Η παροχή διεθνούς βοήθειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ» – Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

«Η παροχή διεθνούς βοήθειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ετοιμότητα για άμεση…