Meteonow: Πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία που σου δείχνει live πού βρέχει και πού χιονίζει στην Ελλάδα

Το meteonow αυτή προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της συνεχούς παρακολούθησης των καιρικών συνθηκών στη χώρα, το οποίο σχετίζεται με τα κενά που υπάρχουν στην κάλυψη της από μετεωρολογικά ραντάρ.

meteonow

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την νέα υπηρεσία «meteonow».

Η υπηρεσία αυτή προσφέρει μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της συνεχούς παρακολούθησης των καιρικών συνθηκών στη χώρα, το οποίο σχετίζεται με τα κενά που υπάρχουν στην κάλυψη της από μετεωρολογικά ραντάρ.

Με τη χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού, απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης στα διάφορα τμήματα της χώρας. Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου, καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Η απεικόνιση των περιοχών βροχόπτωσης σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας κακοκαιρίας είναι σημαντικότατη για την πλήρη και συνεχή παρακολούθηση των φαινόμενων που εκδηλώνονται, σύμφωνα με το meteo.

Meteo.gr: Η πορεία της κακοκαιρίας από την Τρίτη 22/11 μέχρι και το πρωί της Πέμπτης 24/11/2022.

Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 22/11/2022, 07:25 – 24/11/2022 06:10.

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…