Μετανάστης ένας στους τρεις Αμερικανούς νομπελίστες τα τελευταία χρόνια

[…]

nobel

Πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών στους οποίους έχει απονεμηθεί τα τελευταία χρόνια το βραβείο Νόμπελ, ιδίως αυτά της χημείας, της ιατρικής και της φυσικής, είναι μετανάστες, αναφέρει μια νέα έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη στις ΗΠΑ.

Η έρευνα, που έγινε από το Εθνικό Ίδρυμα για την Αμερικανική Πολιτική δείχνει ότι από το 2000, από τους 68 Αμερικανούς βραβευθέντες με Νόμπελ στους τομείς της χημείας, της ιατρικής και της φυσικής, οι 24 ήταν μετανάστες.

Πριν από το 1960, μόλις ένας μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε λάβει το βραβείο Νόμπελ στη χημεία, εννέα στον κλάδο της ιατρικής, και 15 στη φυσική. Από το 1960 και μετά ο αριθμός αυτός αυξήθηκε, καθώς 23 μετανάστες έχουν κερδίσει το βραβείο Νόμπελ στη χημεία, 28 στον τομέα της ιατρικής, και 21 στη φυσική.

Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι η έρευνα αυτή θα δείξει τη συνεισφορά των μεταναστών σε σημαντικούς τομείς και θα ενισχύσει τις πιθανότητες να περάσει η μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση, η οποία προσκρούει στις αντιδράσεις από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών.

Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή»

Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή»

Η σορός της κόρης τους που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς επέστρεψε στο Ισραήλ και θα μπορέσουν πλέον να την…

Βρήκε πάλι κάποιον να τα «φορτώσει» ο Μητσοτάκης για τον «Ευαγγελισμό» (video)

Βρήκε πάλι κάποιον να τα «φορτώσει» ο Μητσοτάκης για τον «Ευαγγελισμό» (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε απόλυτα τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για…