Newsroom

Newsroom

Μετανάστες πνίγονται αλλά Μέρκελ και Κάμερον κάνουν… βαρκάδα (video)

Εδώ και λίγες μέρες κάνει το κύκλο του διαδικτύου ένα βίντεο, με πρωταγωνιστές την Άγκελα Μέρκελ, τον Ντέιβιντ Κάμερον και…

merkel boat 2 0

Εδώ και λίγες μέρες κάνει το κύκλο του διαδικτύου ένα βίντεο, με πρωταγωνιστές την Άγκελα Μέρκελ, τον Ντέιβιντ Κάμερον και τους… νεκρούς μετανάστες που επιπλέουν στη Μεσόγειο! 
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το γαλλικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, και οι εικόνες είναι από το 2014 και τη βαρκάδα Μέρκελ-Κάμερον, που έχουν συνδυαστεί από την οργάνωση με πρόσφατες εικόνες νεκρών μεταναστών στη Μεσόγειο. Σκοπός είναι να σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες της Ε.Ε. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας: 

«Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι, επιβαίνοντας σε ακατάλληλα πλοιάρια, στη προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Κάποιοι διαφεύγουν πολέμους και συγκρούσεις και κάποιοι προσπαθούν να σωθούν από τη φτώχεια. Πολλοί δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν στην Ευρώπη: πεθαίνουν στη διαδρομή από αφυδάτωση, πνίγονται στη θάλασσα, ή γίνονται αντιληπτοί από τα λιμενικά σκάφη που περιπολούν και επιστρέφονται στη χώρα από όπου αναχώρησαν. Οι ευρωπαϊκές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έπρεπε να εφαρμόζουν πρακτικές διαχείρισης συνόρων που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Οι σχετικές συμφωνίες και οι επιχειρήσεις πρέπει να επανεξετάζονται ώστε να εκτιμάται ο αντίκτυπος που ενδέχεται να έχουν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν τα ευρωπαϊκά κράτη παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή αποτυγχάνουν στη λήψη απαραίτητων μέτρων για τη προστασία από παραβιάσεις που συνδέονται με τον έλεγχο των συνόρων και της μετανάστευσης, τότε πρέπει να λογοδοτούν».

Δείτε το βίντεο

merkel boat