Μεταναστευτικό: Δικογραφία παρωδία της ΕΛ.ΑΣ και ποινικοποίηση ΜΚΟ και αλληλέγγυων στη Λέσβο

Σε μια ακόμη προσπάθεια ποινικοποίησης της αλληλεγγύης προχώρησε η αστυνομία, κατηγορώντας μέλη ΜΚΟ για κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

metanastes

Σε μια δικογραφία, που ανακοινώθηκε από την αστυνομία και «παίχτηκε» από το σύνολο των συστημικών μέσων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μέλη δύο ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί της Λέσβου, με μοναδικά όμως στοιχεία εναντίον τους ότι κατόπιν πληροφοριών που δέχονταν από άλλους εμπλεκόμενους, αφενός δημοσιοποιούσαν τις αφίξεις σε σελίδες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, αφετέρου πήγαιναν στα σημεία των αφίξεων ώστε να διασφαλίσουν ότι οι νεοεισερχόμενοι δεν θα αποτελέσουν θύματα επαναπροωθήσεων.

Αυτή η έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης μεταφράζεται από την ΕΛ.ΑΣ ως «διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών», αλλά και συμμετοχή σε δύο εγκληματικές ομάδες διακίνησης προσώπων, που λειτουργούσαν σε Ελλάδα – Τουρκία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα τονίζουν ότι, αποτελούνταν από διακινητές στη Τουρκία, πρόσφυγες που διαμένουν στο καμπ στη Μυτιλήνη και κατοίκους ευρωπαϊκών χωρών.

Από την ανακοίνωση της αστυνομίας προκύπτει ότι από τα 21 πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, οι έξι είναι κάτοικοι Τουρκίας που κατηγορούνται ως διακινητές, δύο συνεργαζόμενα με τους διακινητές πρόσωπα που ευρίσκονται σε χώρα του εξωτερικού που ενημέρωναν τις ΜΚΟ για τις αφίξεις, και δύο υποστηρικτικές ομάδες των εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη Λέσβο, 13 μέλη διαμένοντες στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (Κ.Ε.Δ.Ν.) της Λέσβου.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…