Newsroom

Newsroom

Μετάλλαξη Όμικρον: Πώς επηρεάζει τα παιδιά κάτω των 5 ετών

Σύμφωνα με τον Δρα Buddy Creech, ειδικό στις λοιμώδεις νόσους των παιδιών, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Nashville στις ΗΠΑ, έχει παρατηρηθεί ότι αρκετά μικρά παιδιά που νοσούν παρουσιάζουν  έντονο βήχα, τον οποίον παρομοιάζει, στον ήχο του, με «γάβγισμα».  

paidia3 medium

Ένα νέο σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον στα μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών, εξακρίβωσαν αμερικάνοι επιστήμονες. 

Το σύμπτωμα αυτό μάλιστα είναι εμφανές και μπορεί να ακούγεται «τρομακτικό» για τους γονείς των παιδιών που νοσούν από τη μετάλλαξη αυτή του Covid-19. Πρόκειται για έναν έντονο, χαρακτηριστικό και επίμονο βήχα, που οφείλεται σε λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τον Δρα Buddy Creech, ειδικό στις λοιμώδεις νόσους των παιδιών, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Nashville στις ΗΠΑ, έχει παρατηρηθεί ότι αρκετά μικρά παιδιά που νοσούν παρουσιάζουν αυτόν τον έντονο βήχα, τον οποίον παρομοιάζει, στον ήχο του, με «γάβγισμα».

Αυτό συμβαίνει λόγω του μη ανεπτυγμένου αναπνευστικού συστήματος των παιδιών. Για τον γιατρό, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούν τα παιδιά αυτά, που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ακόμα, είναι να «βρίσκονται μόνο με εμβολιασμένους ανθρώπους».

Όπως διαπιστώθηκε από τους ερευνητές, ο Covid-19 μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά «ψευδομεμβρανώδη λαρυγγίτιδα», η οποία οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη της ανώτερης αναπνευστικής οδού, ενώ οδηγεί σε οίδημα του τοιχώματος του λάρυγγα κι έτσι εμποδίζεται η φυσιολογική αναπνοή.

Πρόκειται για γνωστή και συνήθως εύκολα αντιμετωπίσιμη παιδική λοίμωξη, και για αυτό οι γιατροί συνιστούν στους γονείς, όταν παρατηρήσουν αυτά τα συμπτώματα στα παιδιά τους, «να μην πανικοβάλλονται».

Η Δρ. Amy Edwards, παιδίατρος, ειδική στις λοιμώξεις στο νοσοκομείο του Κλίβελαντ, δήλωσε ότι αν και ο βήχας είναι «τρομακτικός» στο άκουσμα, αυτό δεν σημαίνει ότι επηρεάζει ή δημιουργεί πρόβλημα στους πνεύμονες των μικρών παιδιών. Συνήθως, η εν λόγω λοίμωξη περνάει με ήπια συμπτώματα τα οποία διαρκούν 48 ώρες.

 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης