Newsroom

Newsroom

Μετάλλαξη «Ο»: Ο CEO της Pfizer βλέπει 4η δόση εμβολίου νωρίτερα από το αναμενόμενο

Ο CEO της Pfizer είχε προβλέψει τέταρτη δόση περίπου 12 μήνες μετά την τρίτη, όμως τα γεγονότα επισπεύδει η μετάλλαξη Όμικρον

AP21323076051775

Σε νέες ανακοινώσεις προχώρησε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σχετικά με το εάν θα απαιτηθούν επιπλέον δόσεις εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.  

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο CNBC: «Όταν δούμε τα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, [θα προσδιορίσουμε] εάν η Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Σε επόμενη φάση, νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι θα υπάρχουν πολύ καλύτερα δεδομένα μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπουρλά κάνει λόγο για τέταρτη δόση. Η διαφορά είναι  ότι ο ίδιος στο παρελθόν υπολόγιζε ότι θα χρειαζόταν να χορηγηθεί μετά από έναν χρόνο, ενώ τώρα σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί πολύ νωρίτερα. 

«Με την Όμικρον, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να το χρειαστούμε και νωρίτερα», είπε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Pfizer εξετάζει τις όποιες πιθανές προσαρμογές στο τρέχον εμβόλιο για την παροχή καλύτερης προστασίας έναντι της νέας μετάλλαξης ή άλλων μελλοντικών μεταλλάξεων.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…