Μετακλητή δημοκρατία

Είχε 1.710 μετακλητούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τους πολλαπλασίασε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Μητσοτάκης ως άλλος Ιησούς τους άρτους.

Αύξησε με γενναιοδωρία και τους μισθούς τους, αφού μείωσε με φιλανθρωπία τα αναγκαία προσόντα για την πρόσληψή τους. Αυτά ως πρωθυπουργός, βέβαια. Γιατί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μαλλιάσει, αν θυμάστε, η γλώσσα του να καταγγέλλει το κομματικό κράτος του Τσίπρα. Με 1.710 μετακλητούς το κράτος ήταν κομματικό, με 3.484 είναι… υπερεθνικό. 

Τι δηλοί η αποκάλυψη των ημερών; Πρώτον, πόσο αδίστακτος λαϊκιστής, υποκριτής, Φαρισαίος είναι. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταγγέλλει τις Πρέσπες και ύστερα να τις τιμά. Να ψηφίζει τη δέκατη τρίτη σύνταξη και ύστερα να την καταργεί. Να συμφωνεί με τη μελέτη Γκολντάμερ για τις πυρκαγιές και ύστερα να τη βάζει στο συρτάρι. Να στηρίζει το «τρίτο Μνημόνιο» στη Βουλή και ύστερα να καταγγέλλει τον Τσίπρα που το δέχτηκε με το λουρί στο σβέρκο. Να ελεεινολογεί τους μετακλητούς του ΣΥΡΙΖΑ και να ευλογεί τους διπλάσιους δικούς του. 

Το δεύτερο είναι ακόμα χειρότερο. Μιλάμε για συμπεριφορά που απορρέει από την πεποίθηση ότι είναι ιδιοκτήτης του κράτους. Διπλασιάζει τους μετακλητούς, χρυσώνει διάφορους μάνατζερ τύπου Στάσση, ρημάζει τα ταμεία με απευθείας αναθέσεις, αγοράζει όπλα χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αλλάζει τους νόμους για να ελέγξει την ΕΥΠ. Ορίζει, διορίζει, αφορίζει χωρίς να ρωτήσει κανέναν ή να παίξει το ευφυές του μάτι. Γεννημένος και μονταρισμένος για αφεντικό του κράτους, των ταμείων, των φτωχών και των ψυχών. 

Καμιά είδηση τελικώς εδώ. Η κανονικότητα Μητσοτάκη έχει το ρουσφέτι, το κράτος λάφυρο, τη λούφα και την υποκρισία ως απαραίτητα συστατικά. Ο ψεύτης και ο κλέφτης χαίρονται σ’ αυτήν και τον πρώτο και τον δεύτερο και τον τρίτο χρόνο. Η κακή τους μέρα έρχεται, δυστυχώς, μόλις τον τέταρτο, αλλά ώς τότε είναι αμφίβολο αν θα έχουν αφήσει ένα ευρώ στα ταμεία ή ένα ψίχουλο εμπιστοσύνης στην κοινωνία. Ήδη θεωρείται βέβαιο πως ό,τι έμεινε από το μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνουν προεκλογικό φύλλο και φτερό. 

Μετακλητή δημοκρατία έχουμε γι’ αυτούς. Μπαίνουμε, βουτάμε, βολεύουμε, μοιράζουμε, βγαίνουμε. Και μετά καταγγέλλουμε τους επόμενους ότι κάνουν τα ίδια…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

«Τα πλήγματα που έχουν καταφέρει στο κράτος δικαίου είναι αλλεπάλληλα» Όλα όσα είπε ο Θανάσης…

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού και έγινε χαμός με το γνωστό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού σε on-air ρεπορτάζ (video)

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού και έγινε χαμός με το γνωστό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού σε on-air ρεπορτάζ (video)

Άτυχη ρεπόρτερ της ΕΡΤ1 προσπάθησε να καλύψει την καλοκαιρινή έξοδο και έπεσε πάνω σε έναν…