Μετακινήσεις ρωσικών τεθωρακισμένων στα σύνορα με την Ουκρανία

Ρωσικά τεθωρακισμένα μετακινούνταν σήμερα το πρωί στη νότια Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στο σημείο όπου σταθμεύουν…

rosika tanks

Ρωσικά τεθωρακισμένα μετακινούνταν σήμερα το πρωί στη νότια Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στο σημείο όπου σταθμεύουν τα φορτηγά της φάλαγγας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δημοσιογράφοι είπαν ότι είδαν μια φάλαγγα αποτελούμενη από περίπου δέκα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στο δρόμο προς το συνοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ. Άλλοι δημοσιογράφοι, των βρετανικών εφημερίδων Guardian και Telegraph ανέφεραν ότι 23 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, βυτιοφόρα με καύσιμα και άλλα οχήματα με ρωσικές, στρατιωτικές πινακίδες, πέρασαν τα σύνορα από την ίδια περιοχή, γύρω στις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

“Το παράρτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας που είναι υπεύθυνο για τα σύνορα στην περιοχή του Ροστόφ δεν επιβεβαιώνει αυτήν την πληροφορία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία, μέσω του ρωσικού πρακτορείου Ria Novosti. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, από την Τρίτη, η Νότια Στρατιωτική Διοίκηση που περιλαμβάνει και την περιοχή του Ροστόφ είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά στρατιωτικές ασκήσεις που θα διαρκέσουν περίπου 20 ημέρες και στις οποίες θα μετέχουν περισσότερα από 750 οχήματα και 3.000 άνδρες των μεταβιβάσεων.

Η ρωσική φάλαγγα που μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει σταθμευμένη από το βράδυ της Πέμπτης στην κοινότητα Καμένσκ-Σαχτίνσκι, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το μεθοριακό φυλάκιο του Ντονέτσκ.

Νίκη Τζαβέλα: Κράξιμο σε όσους ψηφίσουν Βελόπουλο αντί Μητσοτάκη – «Ντροπή σας»

τζαβελα1

Νίκη Τζαβέλα: Κράξιμο σε όσους ψηφίσουν Βελόπουλο αντί Μητσοτάκη – «Ντροπή σας»

Επίθεση προς τους ψηφοφόρους του Κυριάκου Βελόπουλου που γυρνάνε την πλάτη στον Μητσοτάκη έκανε η…

Γεωργία: Βουλευτής δέχθηκε μπουνιά την ώρα που μιλούσε στο βήμα – Χαμός στο κοινοβούλιο (video)

Καταγραφή 18

Γεωργία: Βουλευτής δέχθηκε μπουνιά την ώρα που μιλούσε στο βήμα – Χαμός στο κοινοβούλιο (video)

Μάλιστα ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη, με πολλούς βουλευτές να μπαίνουν στο... παιχνίδι