Μετά το ξύλο ήρθαν τα δακρυγόνα. Μετά τα δακρυγόνα η «ΕΔΕ»

Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός των πολιτών από την ΕΛ.ΑΣ. Πρώτα έπνιξε τη Νέα Σμύρνη στα χημικά, και τώρα διατάσσει ΕΔΕ. 

NewsRoom 07/03/2021 | 21:54

Δεύτερη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έβγαλαν τους κατοίκους της περιοχής από τα σπίτια τους. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει ΕΔΕ για τα βίντεο και τις καταγγελίες που έγιναν από πολίτες που ξυλοκοπήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής. 


Η αστυνομία μετά τη μεσημεριανή φιέστα στις πλατείες της περιοχής, έπνιξε στα χημικά την αυθόρμητη διαδήλωση των κατοίκων προς το Αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν κάτοικοι στα σπίτια τους χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και πολλά μικρά παιδιά.
Είναι ωστόσο γνωστό από τις εκατοντάδες ΕΔΕ που έχουν ανακοινωθεί πως θα γίνουν, ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις γίνονται προσχηματικά, χωρίς ποτέ να ανακοινώνονται τα ευρήματα τους. Το μόνο που μένει τώρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο εμμένει στο αρχικό κατασκεύασμα περί επίθεσης κατά των αστυνομικών, είναι να δημοσιεύσει ακόμη μια ανακοίνωση, για δεύτερη ΕΔΕ, για την παράνομη ρίψη χημικών εντός κατοικημένης περιοχής. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα