Μετά τον σάλο για τον σκοταδισμό, ΙΕΠ και Κεραμέως απέσυραν τα «βίντεο γονιμότητας»

Μετά το σάλο, το ΙΕΠ αναγκάστηκε να αποσύρει την έγκριση για τα απαράδεκτα βίντεο 

5090298 1

Εκτεθειμένη για άλλη μία φορά βρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά την αποστολή σε γυμνάσια της χώρας αναχρονιστικών «εκπαιδευτικών» βίντεο με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, τα οποία μεταξύ άλλων φέρνουν την απαγόρευση των αμβλώσεων από την πίσω πόρτα.

Μετά το σάλο , ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου “Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής”».

Η εξέλιξη αποτελεί μια ακόμα ήττα της σκοταδιστικής πολιτικής Κεραμέως στο υπ. Παιδείας – θυμίζουμε και την προ μηνών ηχηρή ακύρωση του «1ου Συνεδρίου Γονιμότητας», που είχε επίσης ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Τι περιείχαν τα βίντεο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr τα εν λόγω βίντεο αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, ενώ ακόμη και ο τίτλος «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα – Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί ευθεία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που παλεύει για τον διαχωρισμό της σεξουαλικότητας από τη γονεϊκότητα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…