Newsroom

Newsroom

Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα έκανε βάρδια σε εργοστάσιο συσκευασίας

Ο Ματέο Βιταιόλι σημείωσε το πρώτο εκτός έδρας γκολ του Σαν Μαρίνο, μετά από 14 και πλέον χρόνια , αλλά η Λιθουανία (που έπαιζε με δέκα παίκτες), νίκησε (2-1) με γκολ που σημείωσε στο τελευταίο λεπτό ο Σπάλβις.

san marino gaol

Ο Ματέο Βιταιόλι σημείωσε το πρώτο εκτός έδρας γκολ του Σαν Μαρίνο, μετά από 14 και πλέον χρόνια , αλλά η Λιθουανία (που έπαιζε με δέκα παίκτες), νίκησε (2-1) με γκολ που σημείωσε στο τελευταίο λεπτό ο Σπάλβις.

Ήταν μόλις το πέμπτο γκολ σε προκριματική φάση Euro, ξεκινώντας από το 1990, για την δεύτερη χειρότερη στην κατάταξη της Ευρώπης ομάδα, που είχε χάσει τα 34 εκτός έδρας παιχνίδια της χωρίς αν σκοράρει.

Η μικροσκοπική αυτή δημοκρατία, με 30.000 κατοίκους, ήταν μόλις λίγα δευτερόλεπτά μακριά από την δεύτερη εκτός έδρας ισοπαλία της, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Το Σαν Μαρίνο που έχασε (0-6) από την Αγγλία πριν λίγες ημέρες, επίσης για τον 5ο όμιλο, είχε ένα εξαιρετικό διάστημα στην επανάληψη που έφερε και το γκολ, με αποτέλεσμα την μαζική εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, όσων βρίσκονταν στον πάγκο. Αλλά το τελικό σφύριγμα τους βύθισε όλους σε απογοήτευση.

Ο 25χρονος Βιταιόλι εργάζεται σε ένα εργοστάσιο συσκευασίας και η επόμενη βάρδιά του είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί. 

«Το αφεντικό του πιθανότατα να είναι εκνευρισμένο μαζί του για την καθυστέρηση, εξαιτίας των καθυστερήσεων των πτήσεων , μιας και θα επιστρέψει σπίτι του περίπου στις 08:00 το πρωί,»  είπε ο Αλαν Γκασπερόνι, διευθυντής επικοινωνίας του Σαν Μαρίνο. 

«Ένας πόντος για εμάς είναι σαν την αίσθηση που έχουν οι άλλες ομάδες, όταν εξασφαλίζουν την πρόκριση στην τελική φάση του διοργανώσεων όπως το Euro,», τόνισε ο προπονητής Πιεράντζελο Μαντσαρόλι. Η Λιθουανία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, μετά  την αποβολή του τερματοφύλακά της Αρλάυοσκις, που ανέτρεψε τον Ρινάλντι, φάουλ που μετέτρεψε σε γκολ (55?) ο Βιταιόλι.

Το τελευταίο εκτός έδρας γκολ για το Σαν Μαρίνο, σημειώθηκε σε ματς στην Βαλτική, ενάντια στην Λετονία, στην Ρίγα τον Απρίλιο του 2011. Εχει νικήσει μόλις ένα διεθνές παιχνίδι, απέναντι στο Λιχτενστάιν (1-0) το 2004. Στα προηγούμενα 119 παιχνίδια σε προκριματικές φάσεις ευρωπαικού ή παγκόσμιου πρωταθλήματος, έχει μόλις τρεις ισοπαλίες, με Τουρκία το 1993, Λετονία το 2001 και Εσθονία τον περασμένο Νοέμβριο.