Newsroom

Newsroom

Μετά τον ομαδικό βιασμό πυρπόλησαν 16χρονη στην Ινδία

Δεν οφείλεται σε αυτοκτονία ο θάνατος της 16χρονης κοπέλας στην Ινδία, η οποία είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού τον περασμένο…

rape

Δεν οφείλεται σε αυτοκτονία ο θάνατος της 16χρονης κοπέλας στην Ινδία, η οποία είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία της ινδικής αστυνομίας, καθώς οι δράστες, φέρονται μετά τον ομαδικό βιασμό, να πυρπόλησαν τη νεαρή κοπέλα.

Η ανήλικη βιάστηκε δύο φορές ομαδικά, από διαφορετικούς δράστες, στη συνοικία Παργκάνας κοντά στην Καλκούτα τον Οκτώβριο και ο θάνατος της έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών στην πόλη, καθώς τα κρούσματα βιασμών ανηλίκων στη χώρα έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι το κορίτσι αυτοπυρπολήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, εν μέσω απειλών από τους βιαστές της.

Την Τρίτη η 16χρονη υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και η αστυνομία τώρα ανακοίνωσε πως θεωρεί οι δύο κατηγορούμενοι την περιέλουσαν με κηροζίνη και την πυρπόλησαν όταν εκείνη αρνήθηκε να αποσύρει την καταγγελία της για βιασμό, μετέδωσε το δίκτυο CNN-IBN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αστυνομία ζήτησε οι κατηγορίες εις βάρος δύο εκ των υπόπτων να μετατραπούν σε βιασμό και ανθρωποκτονία αντί για απειλή και εκφοβισμό. Συνολικά έξι άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Η μεταστροφή της θέσης της αστυνομίας προκάλεσε την οργή της επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Γυναικών.

«Οι νέες αποκαλύψεις ότι δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε αποδεικνύουν σοβαρή εγκληματική αμέλεια από την αστυνομία που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη της κυβέρνησης», είπε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της επιτροπής Μάμτα Σάρμα και πρόσθεσε ότι μετά το βιασμό, η αστυνομία θα έπρεπε να βρίσκεται σε εγρήγορση και να έχει προσφέρει προστασία στο θύμα.