Μετά τον Μωραίτη και ο Καρχιμάκης ζητά απο τον Βενιζέλο να πάει…σπίτι του!

Μετά τις “βόμβες” του Θάνου Μωραίτη ο ασκός του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε για τα καλά, με την κατάσταση να γίνεται πλέον…

karximakis 1 0

Μετά τις “βόμβες” του Θάνου Μωραίτη ο ασκός του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε για τα καλά, με την κατάσταση να γίνεται πλέον αρκετά πιεστική για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το αρχικό κλίμα χαράς και ευφορίας που επιχείρησε να επιβάλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαλύεται μέρα με τη μέρα, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη ζητούν επιτακτικά αλλαγή πολιτικής και την γρηγορότερη απομάκρυνση πλέον του ίδιου απο το ΠΑΣΟΚ, με τελευταίο παράδειγμα τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να αποχωρήσει εάν δεν μπορεί να αλλάξει πολιτική και γραμμή πλεύσης της παράταξης.


Η ηχηρή και ουσιαστική παρέμβαση το απόγευμα της Τετάρτης του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνου Μωραΐτη, ο οποίος ζήτησε πρώτος και ευθέως πια αλλαγή ηγεσίας στη παράταξη φαίνεται να λειτουργεί καταλυτικά, όπως ήταν άλλωστε και αναμενόμενο, στην πορεία της συζήτησης που θα ακολουθήσουν με βεβαιότητα “αιματηρές” συγκρούσεις. Δεν ήταν μόνο ότι για πρώτη φορά τέθηκε το θέμα τόσο ξεκάθαρα, καθώς το είχαν εμμέσως πλήν σαφώς ζητήσει και άλλοι τις τελευταίες ημέρες, όπως οι κ.κ Σκανδαλίδης, Ρέππας και Γερουλάνος, όσο κυρίως η συνολική και χωρίς περιστροφές, αλλά με “ονόματα και διευθύνσεις” αμφισβήτηση των επιλογών του κ. Βενιζέλου. Μάλιστα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έβαλε “φωτιά” σε όλη την Ελιά, καθώς μίλησε για “συμφωνίες κορυφής, με γυρολόγους και κόμματα σφραγίδες”, στοχεύοντας ευθέως στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Ηλία Μόσιαλο και σε άλλα μικρά, σχεδόν ανύπαρκτα σχήματα με τα οποία υποτίθεται ότι επιχειρείται η ανασύνταξη της κεντροαριστερής παράταξης.


Μ. Καρχιμάκης: “Αν δεν μπορεί η ηγεσία να μας το πει…”

Στο μεταξύ, στο κύμα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αμφισβητούν ανοιχτά πλέον τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μπαίνει και η κίνηση των «75», επικεφαλής της οποίας είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γρηγόρης Νιώτης και ο Παντελής Οικονόμου. “Εμείς ως κίνηση των 75 όλα αυτά που λέγονται σήμερα τα είχαμε πει με κείμενο παρέμβαση 800 στελεχων από όλη την ΕΛΛΆΔΑ από τις 12 Οκτωβρίου του 2013 και είχαμε συγκεντρώσει πάνω από 1000 υπογραφές. Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με θέμα αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση”, σημειώνει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κ. Καρχιμάκης.


Πρέπει να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που υπονομεύουν τον εθνικό πλούτο και την πληρώνουν πάντα οι φτωχοί και οι αδύνατοι. Αν δεν μπορεί η υπάρχουσα ηγετική ομάδα να το κάνει, να το πει και να το δηλώσει για να το γνωρίζουμε. Οι πολιτικές και τα περιεχόμενα είναι που καθορίζουν τις επιλογές των πολιτών και των ανθρώπων και όχι οι διοικητικές συγκολλήσεις κορυφής χωρίς περιεχόμενο και χωρίς μήνυμα. Το ιδεολογικό και το πολιτικό οπλοστάσιο της αριστεράς έχει στερέψει. Έχουν ειπωθεί όλα και με ωραίο τρόπο. Αυτό που μένει είναι να αποδείξουμε στην πράξη ότι οι πολιτικές που ασκούνται ή θα ασκηθούν παράγουν ωφέλεια για τους ανθρώπους και δημιουργούν πραγματικά μια νέα ελπίδα και μια νέα αξιοπρέπεια σε ένα κράτος που λειτουργεί με κανόνες για τα μόνιμα θύματα της κρίσης και τους πραγματικούς δημιουργούς της οικονομίας και όχι τους αεριτζήδες και τους ανθρώπους της εύκολης προσπάθειας”, τονίζει μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Καρχιμάκης. 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…