Μετά τις νέες αντιδράσεις η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε τη μεταγωγή του Β. Δημάκη

Μετά την άμεση δημοσιοποίηση της καταγγελίας του συνηγόρου του Βασίλη Δημάκη, Θανάση Καμπαγιάννη αναγκάστηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να υπογράψουν τελικά την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Γρεβενών για την μεταγωγή του κρατουμένου στον Κορυδαλλό.

Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος του κρατούμενου Θανάσης Καμπαγιάννης, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, αρνήθηκε  να υπογράψει τη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη. Αμέσως  με δήλωση του που επιδόθηκε-μέσω του συνηγόρου του- στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Βασίλης Δημάκης, προανήγγειλε  τη συνέχιση του αγώνα του. «Οι ενέργειές σας ισοδυναμούν με βασανισμό και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν» τονίζει μεταξύ άλλων.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος υπογράφηκε και διατάχθηκε τελικώς η μεταγωγή του κρατούμενου στον Κορυδαλλό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Σχετικά με δημοσιεύματα που επικαλούνται ότι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής «αρνείται» τη μεταγωγή του κρατουμένου Δημάκη Βασιλείου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

• με οδηγία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ελήφθη προφορικά, διά περιφοράς, η Απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών Γρεβενών για τη μεταγωγή του κρατουμένου,

• η Απόφαση, αφού υπογράφηκε στη συνέχεια, όπως προβλέπεται, από τα μέλη του Συμβουλίου, υποβλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής την 06-05-2020,

• ακολούθως από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής υπογράφηκε και διατάχθηκε – κατ’ εξαίρεση της συνήθους διαδικασίας μεταγωγών – η έκτακτη μεταγωγή του κρατουμένου στον Κορυδαλλό, η οποία και θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι ισχυρισμοί που διακινούνται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κάποιοι συγχέουν την πραγματικότητα με τη σκοπιμότητα. Την ενημέρωση με την παραπληροφόρηση.