Newsroom

Newsroom

Μετά της Μυκήνες «μαύρισε» από την φωτιά και το αρχαίο μυκηναϊκό νεκροταφείο στην Ηλεία !

Μετά τις Μυκήνες ένας ακόμη αρχαιολογικός χώρος «μαύρισε» από το πέρασμα της φωτιάς ενώ υπέστησαν υλικές ζημιές τα στέγαστρα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

119056701 3400750336651563 5266030868177681740 o

Πρόκειται για το νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων που βρίσκεται στις παρυφές του δημοτικού διαμερίσματος Δάφνης του δήμου Ηλιδας .

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή πριν από 48 ώρες , εισήλθε εντός του αρχαιολογικού χώρου και προκάλεσε υλικές ζημιές στο σκέπαστρο .

Πηγές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας ανέφεραν ότι ο χώρος είχε καθαριστεί προσεκτικά από τα ξερόχορτα και είχε συντηρηθεί με επιμέλεια αλλά το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς προκάλεσε το πρόβλημα. Για μικρή φθορά, από το θερμικό φορτίο κάνει λόγο  το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επικαλείται  ψευδώς την άποψη πώς η φωτιά σταμάτησε στα όρια της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου ενώ οι φωτογραφίες –  ντοκουμέντο που τράβηξε ιδιώτης δείχνουν το ακριβώς αντίθετο .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του :  «κατόπιν αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020, από αρχαιολόγους και αρχαιοφύλακες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας στο νεκροταφείο μυκηναϊκών χρόνων στην Τ.Κ Δάφνης του Δήμου Ήλιδας, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, σταμάτησε στα όρια της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος λόγω και της συστηματικής αποψίλωσης που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο δεν υπέστη καμία φθορά.»

Πηγή: apokalypseis.com

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018