Ένα πραγματικά απίστευτο σκηνικό έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην Βόρεια Ελλάδας, με τις εικόνες που έρχονται από Καβάλα, Παγγαίο, Δράμα, Έβρο, αλλά και Γρεβενά να δείχνουν έναν τεράστιο αριθμό ακρίδων να βρίσκεται σε αυλές, μπαλκόνια, δρόμους, πεζοδρόμια, ακόμη και σε παραλίες.
Μάλιστα οι επαναλαμβανόμενες αναφορές από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δείχνουν ότι πρόκειται για μια ευρύτερη έξαρση, η οποία φυσικά έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η αυξημένη παρουσία ακρίδων συνδέεται με τις καιρικές συνθήκες και τον φυσικό βιολογικό τους κύκλο, συνθήκες που αν παραμείνουν σταθερές, εκτιμάται ότι το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι τοπικές αρχές ενώ ο Δήμος Παγγαίου ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί μεγάλες συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές και βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αξιολόγηση της κατάστασης.
Παράλληλα καλεί κατοίκους και παραγωγούς να ενημερώνουν τις υπηρεσίες όταν εντοπίζουν μεγάλους πληθυσμούς ακρίδων, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η εξάπλωση του φαινομένου και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Καβάλας, μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλωθεί ζημιές σε καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής, ενώ οι γεωτεχνικοί πραγματοποιούν επιτόπιες επιθεωρήσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
*Φώτο αρχείου
Διαβάστε επίσης:
Τι φταίει για την έξαρση ακρίδων σε Καβάλα και γύρω περιοχές: Όλα όσα αναφέρει εντομολόγος
Δράμα: Έπεσαν δέντρα και κολώνες από τους ισχυρούς ανέμους – Έντονα καιρικά φαινόμενα
Συναγερμός στον Έβρο: Υποχώρησε ανάχωμα – Πάνω από 5.000 στρέμματα γης κάτω από το νερό στο Σουφλί
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια