Μετά τις έντονες πιέσεις, ο Αμπράμοβιτς παραχωρεί τον έλεγχο της Τσέλσι

Ο Ρώσος μεγιστάνας, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Τσέλσι μετά τις κυρώσεις!

Abramovich

Παρελθόν από την ηγεσία της Τσέλσι μετά από είκοσι χρόνια αποτελεί ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτ – Ταραχή προκαλεί στην πρωταθλήτρια Τσέλσι η απόφαση του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς να απέχει από τα κοινά της ομάδας και να παραχωρήσει τη εποπτεία του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που λειτουργεί υπό την αιγίδα του συλλόγου.

Ο Αμπράμοβιτς βρέθηκε στο στόχαστρο τις προηγούμενες ημέρες στο πολιτικό προσκήνιο της Μ.Βρετανίας, ως πιστός υποστηρικτής του. Παράλληλα, είναι υπόλογος για διαφθορά στο νησί.

Οι ίδιοι οι οπαδοί της Τσέλσι ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης του Αμπράμοβιτς από τη διοίκηση της ομάδας όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας υπολογίστηκε πρόσφατα σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρώσου ολιγάρχη, που είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης και ισχυρός ανήρ της Τσέλσι εδώ και 19 χρόνια:

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ το απόγευμα της Κυριακής στον τελικό του Λιγκ Καπ.