Μετά την προσβολή στην ελληνική Βουλή, ο Ζελένσκι προκαλεί και τον Γερμανό πρόεδρο και ανοίγει «μέτωπο» με Μακρόν

Μια μόλις εβδομάδα μετά την προσβολή στην ελληνική Βουλή με την προβολή του τάγματος Αζόφ, ο Ζελένσκι προκαλεί τον Στάινμαϊερ, αλλά ανοίγει μέτωπο και με τον Ζελένσκι

AP21279629898641

Πρωτοφανής ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας – Γερμανίας προκαλεί η απόφαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μην επιτρέψει στον πρόεδρο της Γερμανίας να επισκεφτεί το Κίεβο προκειμένου να δηλώσει τη στήριξη της χώρας του στον αμυντικό αγώνα της Ουκρανίας.

Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» την Τρίτη όταν ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ανεπιθύμητος» στο Κίεβο. 

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊνμάιερ, οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας επρόκειτο την ερχόμενη Πέμπτη να ταξιδέψουν στο Κίεβο, προκειμένου να συναντήσουν τον ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. “Θα ήθελα να αξιοποιήσω την ευκαιρία προκειμένου να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης της Ευρώπης προς την Ουκρανία. Ήμουν έτοιμος για αυτό, αλλά προφανώς – και πρέπει να το λάβω υπ’ όψιν – αυτό δεν ήταν επιθυμητό από το Κίεβο”, δήλωσε ο γερμανός Πρόεδρος από την Πολωνία.

Το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και εκπρόσωποι της γερμανικής πολιτικής σκηνής αποδοκιμάζουν ανοικτά την ενέργεια αυτή, την ώρα που γερμανικά και διεθνή μέσα μιλούν για «εξευτελισμό» του ύπατου αξιωματούχου του γερμανικού κράτους.

Ενοχλημένος με τον Ζελένσκι φέρεται να είναι άλλωστε και ο καγκελάριος Σολτς που πλέον δε σχεδιάζει κάποια επίσκεψη σε ουκρανικό έδαφος παρά την πρόσκληση του ουκρανού προέδρου, στάση που ερμηνεύεται ως αντίποινα στο επεισόδιο με τον Σταϊνμάγερ.

σύμβουλος του προσωπάρχη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σέρχι Λισένκο, επιχείρησε να διαψεύσει την είδηση σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, όμως λίγη ώρα αργότερα και καθώς το επεισόδιο έπαιρνε διαστάσεις ο στενός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολεξέι Αρέστοβιτς είπε στο ARD ότι ο Ζελένσκι θέλει τον καγκελάριο Σολτς και όχι τον πρόεδρο Σταϊνμάγερ, να επισκεφθεί το Κίεβο και να ανακοινώσει την αποστολή περισσότερων όπλων.

Η «γενοκτονία» δημιουργεί χάσμα στις σχεσεις με Μακρόν

Ο Ζελένσκι πάντως ανοίγει μέτωπο και με τον γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο Μακρόν απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία» για να χαρακτηρίσει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

«Αν αληθεύουν, τέτοιες δηλώσεις μας πληγώνουν πολύ», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τους αρχηγούς των κρατών της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Λετονίας που πραγματοποιούν επίσκεψη στο Κίεβο.

Υπενθυμίζεται, ότι σε αντίθεση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που μίλησε ανοιχτά και επανειλημμένα για «γενοκτονία», ο Εμμανουέλ Μακρόν τόνισε πως «η Ρωσία ξεκίνησε μονομερώς έναν άγριο πόλεμο, ότι έχει πλέον διαπιστωθεί πως εγκλήματα πολέμου έγιναν από τον ρωσικό στρατό και ότι πρέπει τώρα να βρεθούν οι υπεύθυνοι γι΄ αυτά. Είναι τρέλα αυτό που συμβαίνει, είναι μια ασύλληπτη βιαιότητα (…) αλλά ταυτόχρονα κοιτάζω τα γεγονότα και θέλω να προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για να μπορέσω να σταματήσω αυτόν τον πόλεμο και να ξαναχτίσω την ειρήνη, συνεπώς δεν είμαι σίγουρος ότι η λεκτική κλιμάκωση εξυπηρετεί τον σκοπό».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…