«Μετά την αστυνομοκρατία, έρχεται η λογοκρισία»

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η στάση της ΕΡΤ, καθώς, μετά από πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του Σταμάτη Κραουνάκη δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγία από τη δημόσια ραδιοφωνία να μεταδίδονται όσο το δυνατόν λιγότερο τα τραγούδια του γνωστού μουσικοσυνθέτη.

kraoynakis2

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρει πως «το κρούσμα λογοκρισίας και μερικής απαγόρευσης των δημιουργιών του Σταμάτη Κραουνάκη από τα δημόσια Μέσα δεν είναι μια απλή υπόθεση που αφορά έναν δημιουργό, έστω και πολύ σημαντικό.

Μετά την αστυνομοκρατία, μετά την επικοινωνιακή προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, η λογοκρισία και η μερική (ή μήπως ολική) απαγόρευση έργων των δημιουργών που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση αλλά και η αντιμετώπιση της δημόσιας ΕΡΤ ως κυβερνητικής αυξάνει δραματικά τις ανησυχίες μας για το σιωπητήριο που επιβάλλεται στην κοινωνία, με αιχμή του δόρατος τον πολιτισμό».

Η Σ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνει πως «οι καλλιτέχνες, ο χώρος του πολιτισμού, υφίστανται ένα συντριπτικό πλήγμα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης και της σιωπής που τους έχει επιβληθεί λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και της ανάλγητης αδιαφορίας της υπουργού Πολιτισμού να δώσει γρήγορες και αποφασιστικές λύσεις.

Μετά την πείνα και τα συσσίτια, αν τους επιβληθεί και λογοκρισία και απαγόρευση προβολής των έργων τους από τα δημόσια Μέσα, τότε ο πολιτισμός στη χώρα απειλείται με σιωπή και η κοινωνία με ομερτά».

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…