Μετά τη Βρίσα εκκενώνεται και ο Σταυρός

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο και το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εντολή δόθηκε και για εκκένωση δεύτερου χωριού.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη, όπου οι αρμόδιοι έκριναν απαραίτητη και την εκκένωση του χωριού Σταυρός, εξαιτίας της φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται.

Νωρίτερα είχε αποφασιστεί από τους αρμόδιους να προχωρήσουν και στην εκκένωση της Βρίσας.

Αρχικά η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, ωστόσο στη συνέχεια με την αλλαγή των δυνατών ανέμων οι φλόγες μπήκαν στον οικισμό και έκαψαν τα πρώτα σπίτια στα Βατερά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά πλέον καίει ανάμεσα σε Βατερά και Βρίσα και απειλεί τον οικισμό.

Στο σημείο βρίσκονται 81 Πυροσβέστες με 20 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Για την πυρκαγιά στα Βατερά, από εναέρια μέσα, επιχειρούν 2 Καναντέρ και 2 PZL ενώ έως τώρα έχουν διατεθεί 4 πυροσβεστικά οχήματα, 2 υδροφόρες, 3 λεωφορεία, ένα ασθενοφόρο, ένα φορειοφόρο όχημα, ένα γερανοφόρο όχημα Oshkosh, ένα όχημα Hummer, 2 προωθητές γαιών, ένα βυτιοφόρο πετρελαίου, 2 βυτιοφόρα καυσίμου JP-8 (αεροπορικό καύσιμο, 44 άτομα του «Σχεδίου Ξενοκράτης» καθώς και 30 άτομα που υποστηρίζουν τις εργασίες των μηχανημάτων.