Newsroom

Newsroom

Μετά τη χαρά του "κλάσσικο", χτυπούν οι καμπάνες της Δικαιοσύνης για την Μπαρτσελόνα

Δεν κράτησε πολύ η χαρά των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα για τη νίκη επί της Ρεάλ με 2-1 στο "κλάσσικο" της Κυριακής. Η

neymar rosell bartomeu

Δεν κράτησε πολύ η χαρά των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα για τη νίκη επί της Ρεάλ με 2-1 στο “κλάσσικο” της Κυριακής. Η ισπανική Δικαιοσύνη τους “έραψε κοστούμι” με σοβαρές ποινές φυλάκισης για τον νυν και τον πρώην πρόεδρο και σημαντικό χρηματικό πρόστιμο για παρανομίες στην υπόθεση μεταγραφής του Νεϊμάρ από τη Σάντος. 

Συγκεκριμένα, για τον νυν πρόεδρο της ομάδας της Καταλονίας Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου (δεξιά) προτείνεται διετή κάθειρξη κι επταετή για τον προκάτοχό του, Σάντρο Ροσέλ (αριστερά) ενώ προβλέπεται και πρόστιμο ύψους 22.200.000 ευρώ. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν δηλώσει ότι πλήρωσαν για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή 57 εκατομμύρια, αλλά οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η πραγματική τιμή ήταν 83 εκατομμύρια. Ο ανακριτής Πάμπλο Ρουθ κατηγόρησε το σύλλογο και τη διαχειριστικό τμήμα του ότι δημιούργησε ένα λαβύρινθο συμβολαίων για να κρύψει το πραγματικό κόστος αγορά του Νεϊμάρ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα το 2013.

Φυσικά αυτές δεν είναι τελικές αποφάσεις αλλά είναι ενδεικτικές της πρόθεσης της ισπανικής Δικαιοσύνης να μην δείξουν ανεκτικότητα στις ατασθαλίες των ιθυνόντων των «μπλαουγκράνα».