Μετά τη Florona…η Delmicron – Ανησυχία για το «κοκτέιλ» μεταλλάξεων και γρίπης

Τι είπε ο κ. Δημόπουλος για την "Florona" και για την "Delmicron''.

vladimir fedotov IJ4WYjq1EaI unsplash

Μετά την ανησυχία που προκάλεσε η πολύ πρόσφατη εμφάνιση της διπλής νόσου “Florona” που συνδυάζει το στέλεχος του κορονοϊού και της γρίπης στο Ισραήλ – προβληματισμό προκαλεί και ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον η οποία έχει ονομαστεί Delmicron. 

Την εμφάνιση της νόσου ”Florona”, υπενθυμίζουμε πως γνωστοποίησε και το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, χώρα στην οποία καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα, σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin. Η γυναίκα δεν διατρέχει κίνδυνο μέχρι στιγμής, τη στιγμή όπου διερευνώνται και άλλες τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν νοσήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot.

Τι ξέρουμε για την “Delmicron”

Σύμφωνα με όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, πρόκειται για ταυτόχρονη μόλυνση που χρειάζεται επιτήρηση:

«Επειδή θα ακούσουμε μια νέα λέξη που είναι η Delmicron, να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν περιγραφεί περιστατικά ατόμων που έχουν μολυνθεί ταυτοχρόνως από τα μετάλλαξη Δέλτα και τη μετάλλαξη Όμικρον. Πάλι να ξεκαθαρίσουμε ότι φαίνεται να είναι η ταυτόχρονη μόλυνση από δύο μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού. Αυτό χρειάζεται μια επιτήρηση», είπε στον ΣΚΑΪ για να προσθέσει:

«Αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως το κύριο πρόβλημα που έχουμε όσον αφορά στις νοσηλείες είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Εμείς στη χθεσινή εφημερία που είχαμε, στις 15 εισαγωγές ασθενών, είχαν χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με το στέλεχος Δέλτα. Ήταν ηλικιωμένα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί. Ενώ έχουμε την Όμικρον που κυριαρχεί, εξακολουθούμε να έχουμε πίεση στις νοσηλείες από την Δέλτα».

Τι είπε ο κ. Δημόπουλος για την “Florona”

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για νέο στέλεχος του ιού και μέχρι στιγμής υπάρχει αναφορά για ένα περιστατικό στο Ισραήλ: «Το Florona να το ξεκαθαρίσουμε, δεν πρόκειται για νέο στέλεχος, πρόκειται για ένα περιστατικό στο Ισραήλ σε έγκυο γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε ταυτοχρόνως από κορονοϊό και από ιό της γρίπης. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχει πει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η έκκληση είναι όποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη να τρέξουμε να εμβολιαστούμε γιατί είναι σημαντικό να αποφύγουμε την ταυτόχρονη μόλυνση».

Τα μέτρα προφύλαξης τόσο από την γρίπη, όσο και από τον κορονοϊό είναι ίδια, δηλαδή μάσκα, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών, επισήμανε ο καθηγητής.

Όσο για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγητής ΕΚΠΑ ανέφερε πως ένα αισιόδοξο σενάριο θα ήταν να μπορεί να προστατέψει όσους έχουν μολυνθεί, από σοβαρότερες μεταλλάξεις όπως είναι η Δέλτα, καθώς έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αλλά μικρότερες πιθανότητες νοσηλείας. Όπως είπε, μένει να φανεί αν κάποιος που νοσεί από Όμικρον, εμβολιασμένος ή μη, θα είναι στο μέλλον προστατευμένος από τον κορονοϊό και τις άλλες μεταλλάξεις.

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…