Μετά τη δολοφονία του Άλκη, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πει τη λέξη νεοναζί;

Όταν η Νέα Δημοκρατία δεν έλεγε κουβέντα για το τάγμα εφόδου που τελικά δολοφόνησε τον Άλκη  

5499104 1

Και να που ο Άλκης δεν πέθανε για το ποδόσφαιρο. Ο Άλκης σκοτώθηκε από το χέρι νεοναζί που δρούσε ανενόχλητος μέσα σε μια ακροδεξιά φράξια ενός ποδοσφαιρικού συνδέσμου.

Ο Άλκης δεν είναι θύμα οπαδικής βίας. Δεν ήταν το θύμα μιας συμπλοκής μεταξύ χούλιγκανς. Δεν συμμετείχε σε κάποιο «ραντεβού θανάτου» από αυτά που οργανώνουν μέρα μεσημέρι οι σύνδεσμοι ομάδων.

Ο Άλκης είναι θύμα φασιστικής βίας. 

Τα τελευταία ρεπορτάζ δείχνουν ότι:

Το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στην Άλκη συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Άλκη συμμετείχε και στην επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ και μαθητών.

Το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Άλκη συμμετείχε οργανωμένα στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη.

Το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Άλκη συμμετείχε στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria», η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 2018.

Για αυτό το τάγμα εφόδου, η κυβέρνηση διαχρονικά δεν έβρισκε να πει μισή κουβέντα. Δεν το αναγνωρίζει ως κοινωνική απειλή. Δεν το καταδικάζει. Αντιθέτως, όταν ζητάνε από στελέχη της κυβέρνησης να καταδικάσουν τη φασιστική βία, εκείνοι εσκεμμένα κρύβονται πίσω από τη θεωρία των δυο άκρων και «καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται». 

Όταν οι φασίστες ξυλοκόπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη, ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όχι απλά δεν πήραν θέση, αλλά τους επικροτούσαν.

Όταν οι ακροδεξιοί τραμπούκιζαν μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, τότε η Νίκη Κεραμέως δεν μπόρεσε να πει τη λέξη νεοναζί. Η ίδια είδε μόνο κάποιες «μεμονωμένες ομάδες». Δεν είδε νεοναζί.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εδώ και καιρό αποσιωπούν την εγκληματική δράση νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου, τα οποία, παρά και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητα.

Η πολιτική σιωπή μπροστά στο τέρας του φασισμού κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές. Τον Άλκη θα τον θυμόμαστε ως έναν ακόμα νέο άνθρωπο που δολοφονήθηκε από τα χέρια των ναζί.

Δεν θα ξεχάσουμε τον Άλκη. Δεν θα ξεχάσουμε, όμως, και την πολιτική συγκάλυψη των νεοναζί.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…