Μετά το Πάσχα οι φορολογικές δηλώσεις

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβληθούν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις, και η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 31η Ιουλίου.

NewsRoom 18/04/2021 | 15:51

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών , επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι αυξάνεται στο 3% η έκπτωση για την καταβολή του φόρου έως τέλος Ιουλίου. Ενώ, όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις μέσα στον Αύγουστο δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμοι, αλλά θα πρέπει να καταβάλλουν διπλή δόση στο τέλος του μήνα (όπως και πέρυσι) και ο αριθμός των δόσεων θα είναι 8.

Έρχεται πάγωμα των τεκμηρίων διαβίωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Χ. Σταϊκούρα θα πρόκειται για:

* Ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί

* Εργαζόμενους που είναι σε αναστολή

* Εργαζόμενους είναι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ»

* Ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων έχουν «κουρευτεί» τα ενοίκια που εισπράττουν.

Ενώ εξετάζεται και η μη προσμέτρηση των τεκμηρίων στον προσδιορισμό του φόρου, εφόσον όμως σε μια από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με το σύστημα των τεκμηρίων.

Τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με το όριο του 30% των δαπανών μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεωνπροσπαθεί να βρει μια λύσει προκειμένου να μην υπάρξουν πονές σε φορολογούμενος ωστόσο αυτό μένει να δούμε αν θα το αποδεχθούν οι «θεσμοί». 

Πληρωμές φθινωπόρου... την άνοιξη για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» θα ισχύσει το κριτήριο μείωσης τζίρου για το 2020 με στόχο την καλύτερη καταγραφή των πληττόμενων επιχειρήσεων, καθώς πολλές από τις αιτούμενες επιχειρήσεις έχουν μπει και σε προηγούμενους κύκλους «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Οι πληρωμές θα γίνουν στα τέλη του μηνός, ενώ, παράλληλα αυτήν την εβδομάδα θα γίνουν πληρωμές για τις αποζημιώσεις Νοεμβρίου 2020- Ιανουαρίου 2021 και αυτές του Φεβρουαρίου- Μαρτίου 2021.