Mετά το κύμα αλληλεγγύης ο Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Σαϊντού Καμαρά

Μετά το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης αλλά και τις αντιδράσεις για τον αριστούχο  μαθητή από τη Γουινέα που απειλείται με απέλαση, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί μαζί του. 

saidou 3

Σε μια ακόμη επίδειξη επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ (σ.σ Κεραμέως) έδειξε να αποστασιοποιείται, σπεύδει τώρα ο  Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το κύμα αλληλεγγύης υπέρ της παραμονής του μαθητή από τη Γουινέα στην Ελλάδα και την επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, να συναντήσει τον  Σαϊντού Καμαρά. Την ανακοίνωση την έκανε ο ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16:30 με τον Σαϊντού Καμαρά». Αν μην τι άλλο είναι τουλάχιστον υποκριτική η στάση του κ. Μητσοτάκη και το όψιμο ενδιαφέρον του για τον αριστούχο μαθητή από τη Γουινέα, καθώς το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ το 2021, αποκλείει σχεδόν του πάντες, ακόμη και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, από το να πάρουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό το αίτημά του Σ. Καμαρά για άσυλο καθώς, τον Δεκέμβριο είχε εκδοθεί σχετική απορριπτική απόφαση.

 

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Οικονόμου:

«Ενόψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του. Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο Υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά».

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…