Μετά το… χειροκρότημα, ζητούν από τους «ήρωες της πρώτης γραμμής» να επιστρέψουν μισθούς!

Καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, που εργάστηκαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο Σαντορίνης, αναφέρει ότι τους ζητούν  να επιστρέψουν χρήματα!

5194999

Σε μια συγκυρία όπου όλοι οι εργαζόμενοι και υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία δίνουν αγώνα ζωής και θανάτου ενάντια στην πανδημία, χωρίς την παραμικρή στήριξη από  το υπουργείο Υγείας, η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας έρχεται να δείξει ότι οι υγειονομικοί είναι αφημένοι στην τύχη τους

Η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας είναι αποκαλυπτική:

«Σήμερα (σ.σ χθες Παρασκευή) ενημερωθήκαμε από πρώην συναδέλφους μας, ότι παρέλαβαν εξώδικο από την ΑΕΜΥ, με το οποίο τους καλούν να επιστρέψουν χρήματα στην εταιρεία γιατί είχαν ενταχθεί σε ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο από εκείνο στο οποίο έπρεπε να ενταχθούν. Αυτό, σύμφωνα με την ΑΕΜΥ, συνέβη είτε γιατί ο μεταπτυχιακός τους τίτλος σπουδών δεν είχε κυρωθεί από το ΔΣ της εταιρείας, είτε γιατί τους είχε αναγνωρισθεί προϋπηρεσία από ιδιωτικό τομέα, πέραν του δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι ουδέποτε είχαν ανάμειξη αλλά και πρόσβαση σε ότι αφορά τη μισθοδοσία. Η ευθύνη για κάθε λάθος που έγινε βαραίνει τις διοικήσεις της ΑΕΜΥ.

Κάθε άνθρωπος που εργάστηκε στο ΓΝ Θήρας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει το νοσοκομείο να λειτουργήσει και να συνεχίσει να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προσπάθειες που γίνονται με σκοπό να θίξουν την υπόληψη των εργαζομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είμαστε αυτουργοί ή συνένοχοι σε μη νόμιμες πράξεις, το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να πλήξουν το ίδιο το νοσοκομείο.

Και όπως είπαν πρόσφατα και σε ανακοίνωσή τους μέλη του ΔΣ της ΑΕΜΥ :

“Το ιατρικό , νοσηλευτικό , διοικητικό και λοιπό προσωπικό καθηµερινά δίνει τη µάχη στο στίβο της Υγείας και τελευταίως στο στίβο της πανδηµίας του κορονοϊού. Σεβαστείτε τους !”»