Newsroom

Newsroom

Μετά το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, το υπ. Παιδείας κάνει συστάσεις στους… καθηγητές!

Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

ek memve

Τους εκπαιδευτικούς  “δείχνει” ως εν μέρει υπαίτιους για το φιάσκο με την πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο για “διαπιστωμένη υπερχρήση του συστήματος” και επισημαίνοντας ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα θα πρέπει να συνδέονται στο σύστημα.

Ειδικότερα, σε άτυπη ενημέρωσή της η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αναφέρει τα εξής:

“- Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις. 

– Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα. 

– Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα”.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο απέδωσε τη χθεσινή υπερφόρτωση του συστήματος στο γεγονός ότι στο σύστημα της webex έμπαιναν ταυτόχρονα και σχολεία από άλλες χώρες της Ευρώπης, και εκτιμάται ότι το σύστημα θα δοκιμαστεί και αργότερα σήμερα για τον ίδιο λόγο, παρότι μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα.