Μετά απ’ αυτό ο Μητσοτάκης μάλλον θα διαγράψει τον αναρχικό Βορίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι γνωστό πως ο Μάκης Βορίδης προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να πετάξει την ακροδεξιά προβιά του, πράγμα που κατάφερε σ’ έναν βαθμό με την αμέριστη βοήθεια πρώτα του Αντώνη Σαμαρά που τον ενέταξε στην ΝΔ και αργότερα μ’ αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον διατήρησε κάνοντας και τον συναγωνιστή του Άδωνη Γεωργιάδη αντιπρόεδρο.

591c27401dc524525b8b4569

Λέτε όμως να ήρθε η ώρα που ο Μάκης Βορίδης θα αποτελέσει παρελθόν για τη ΝΔ; Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική, αλλά τουλάχιστον ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να γνωρίζει πως στο κόμμα του υπάρχει κάποιος «αναρχικός» που ακούει στο όνομα Μαυρουδής Βορίδης. Μη σας κάνει εντύπωση. Ο Βορίδης δεν πέρασε ξαφνικά από την άκρα δεξιά στην αναρχία. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Απλώς, όπως φαίνεται, ερμηνεύει (και αυτός) τη νομιμότητα και την αντίσταση όπως τον βολεύει. Ή αν θέλετε, όπως πιστεύει ότι θα προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους.

Χρήστης του twitter εντόπισε βίντεο στο οποίο ο Βορίδης μιλάει σε κάποια εκδήλωση. Σε μια αποστροφή του λοιπόν, ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει το εξής πρωτοφανές για τα δεδομένα του. Λέει -άκουσον άκουσον- ότι «αν η αντίσταση εξυπηρετεί ένα ηθικό αίτημα, δεν μπορεί να καμφθεί από την επίκληση της νομιμότητας». Δεν πιστέψαμε ποτέ είναι η αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος, παρά τα όσα κατά καιρούς λέει, καταδίκαζε τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται». Η ίδια του η πορεία εξάλλου δείχνει πως συμβαίνει το αντίθετο. Αλλά να πιστεύει πως δεν μπορεί κανείς να επικαλείται τη νομιμότητα όταν η αντίσταση εξυπηρετεί ένα ηθικό αίτημα; Ε, αυτό πάει πολύ!

Προφανώς βέβαια -και για να μην παρεξηγηθούμε- αν ρωτήσει κανείς σήμερα τον Βορίδη τι πιστεύει για τις αντιδράσεις για παράδειγμα μετά την απόφαση για την Ηριάννα, θα απαντήσει ότι «οφείλουμε σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». Αυτό είναι σήμερα το αφήγημα της ΝΔ. Χθες, ο ίδιος όπως και άλλα στελέχη του Κυριάκου Μητσοτάκη (βλ. Νίκο Δένδια) δεν είχαν κανέναν πρόβλημα ούτε να κριτικάρουν τους δικαστές, ούτε να ζητούν την κατάλληλη «περιποίηση» για την Ηριάννα και άλλους, δίνοντάς μάλιστα και τα ονόματά τους στη δημοσιότητα, παρότι δεν είχαν καν καταδικαστεί.

Φανταζόμαστε δε, πως όταν ο Βορίδης μιλάει για «αντίσταση που εξυπηρετεί ένα ηθικό αίτημα» και για νομιμότητα την οποία σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να επικαλούμαστε, δεν εννοεί την αντίσταση απέναντι σε μια προβληματική Δικαιοσύνη, ούτε φυσικά την αλληλεγγύη. Ο ίδιος μάλλον βρίσκεται εγγύτερα στην «επανάστασιν» κατά της δημοκρατίας.

Διαβάστε σχετικά: Όταν η ΝΔ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη και δια χειρός Δένδια έδινε βορά την Ηριάννα

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…