Newsroom

Newsroom

Μετ' εμποδίων άρχισαν οι βουλευτικές εκλογές στο Μπαγκλαντές

Εν μέσω μποϊκοτάζ από τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγονται σήμερα οι βουλευτικές εκλογές στο Μπαγκλαντές. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την…

ekloges mpagklantes

Εν μέσω μποϊκοτάζ από τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγονται σήμερα οι βουλευτικές εκλογές στο Μπαγκλαντές.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβερνητικό συνασπισμό υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα για επιχείρηση νοθείας και γι’ αυτό δεν μετέχει στις εκλογές.
Η διαδικασία ξεκίνησε με πολύ σοβαρά προβλήματα καθώς τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν μεν στις 8 το πρωί, τοπική ώρα, αλλά μόνο στις 147 από τις συνολικά 300 εκλογικές περιφέρειες. Στο σύνολο δε των 92 εκατομμυρίων ψηφοφόρων σε αυτές τις περιφέρεις έχουν κληθεί να ψηφίσουν περίπου 44 εκατομμύρια.
Η ψηφοφορία διεξάγεται εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας καθώς προηγήθηκαν απόπειρες των αντιπολιτευομένων που μποϋκοτάρουν τις εκλογές να κάψουν ψηφοδέλτια, σφραγίδες και άλλα εκλογικά υλικά, ενώ έκαψαν περισσότερα από 100 εκλογικά τμήματα.
«Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή μιας εκλογικής διαδικασίας που μοιάζει με φάρσα» είπε ο Μοέν Χαν του αντιπολιτευόμενου Εθνικιστικού Κόμματος του Μπαγκλαντές ( BNP ). Το αντιπολιτευόμενο BNP ανακοίνωσε μάλιστα γενική 48ωρη απεργία με στόχο να εμποδίσει τη μεταφορά των εκλογέων αποτρέποντας τους έτσι από το να ψηφίσουν..naftemporiki.gr