Μεσσηνία:H ομολογία… του πατέρα που κακοποίησε το βρέφος – «Το ταρακούνησα να ηρεμήσει»

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας αποκάλυψαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας το χρονικό της κακοποίησης του τεσσάρων μηνών βρέφους από τον ίδιο του τον πατέρα στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το βρέφος έφερε εμφανή τραύματα και συμπτώματα “συνδρόμου ανατάραξης” και σύμφωνα με τα στοιχεία ο πατέρας ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν αυτός που τα προκάλεσε, ενώ φρόντιζε το μωρό εν τη απουσία της σύζύγου που εκείνη την ώρα εργαζόταν. Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

Οι αστυνομικές αρχές κατά την προανάκριση, και με βίντεο που συνέλεξαν, ανάγκασαν τον πατέρα να ομολογήσει τελικώς. Συγκεκριμένα, είδαν τους χρόνους από την επιστροφή της 22χρονης από την εργασία της μέχρι να φτάσει στο σπίτι όταν και δέχθηκε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της. Η 22χρονη τελείωσε την εργασία της σε καφετέρια στις 16.05. Την ώρα που δέχτηκε το τηλεφώνημα βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ και ψώνιζε. Στις 16.14 η μητέρα έφυγε εσπευσμένα από το σούπερ μάρκετ και 12 λεπτά μετά, στις 16.26, έφτασε στο σπίτι.

Μόλις μπήκε μέσα είδε τον 22χρονο να αλλάζει πάνα στο μωρό, όταν ξαφνικά εκείνο έβγαλε μία μεγάλη τσιρίδα και έχασε τις αισθήσεις του.

Τότε μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με το αυτοκίνητό τους. Στο νοσοκομείο έφτασαν στις 17.00.

Ο χρόνος μετάβασης στο νοσοκομείο είναι 26 λεπτά, γεγονός που δείχνει ότι η 22χρονη παρέμεινε στο σπίτι από τις 16.26 έως τις 16.35, δηλαδή για εννιά λεπτά.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι η 22χρονη αντιλήφθηκε αμέσως κατά την είσοδό της στο σπίτι την κατάσταση του νεογνού

Όπως ανέφερε ο 22χρονος στις αρχές:

«Περί την 15.30 ώρα της 24/9/2022 ενώ στο σπίτι βρισκόμουν μόνος με το νεογνό και αφού το είχα ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας. Δεν ήξερα τι να κάνω και τελικά το σήκωσα και το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακουνούσα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα για να ηρεμήσει. Τότε αντιλήφθηκα ότι κάτι κακό έπαθε».

Ο 22χρονος απολογείται την Τετάρτη στην αρμόδια Ανακρίτρια.

Μετά την δωρεά των οργάνων της 21χρονης, αυξήθηκε κατά 20% σε μία εβδομάδα, η προσφορά κερατοειδών στο «Παπαγεωργίου»

Μετά την δωρεά των οργάνων της 21χρονης, αυξήθηκε κατά 20% σε μία εβδομάδα, η προσφορά κερατοειδών στο «Παπαγεωργίου»

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων δίνει ελπίδα και σε…

«Δεν είναι Παιχνίδι»: Ανοιχτές συζητήσεις με τη θεατρική ομάδα Ανδρομέδα για το ηλεκτρονικό έγκλημα

«Δεν είναι Παιχνίδι»: Ανοιχτές συζητήσεις με τη θεατρική ομάδα Ανδρομέδα για το ηλεκτρονικό έγκλημα

Η παράσταση της ομάδας Ανδρομέδα βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών…