Newsroom

Newsroom

Μέσω… ΔΕΗ οι ιδιώτες στην Υγεία

Στα πολυϊατρεία της ΔΕΗ βρίσκουν οι ιδιώτες την αφετηρία για την επέλασή τους στον τομέα της Υγείας, ο δημόσιος χαρακτήρας…

nosokomeio 8

Στα πολυϊατρεία της ΔΕΗ βρίσκουν οι ιδιώτες την αφετηρία για την επέλασή τους στον τομέα της Υγείας, ο δημόσιος χαρακτήρας του οποίου βαίνει προς πλήρη εξαφάνιση μετά το πέρασμα των δομών του ΕΟΠΥΥ στο νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).Η διοίκηση της ΔΕΗ είχε προσκαλέσει ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ζητώντας τους επιπλέον να λειτουργήσουν ως «ενδιάμεσοι» για την επίτευξη συμφωνίας με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. Με απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Αρθούρου Ζερβού, στα μέσα Δεκεμβρίου συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, με αντικείμενο την παραλαβή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη συμπληρωματική ασφάλιση προσωπικού.
 
Όπως αναφερει το ρεπορτάζ των Στέργιου Ζιαμπάκα και Μπάμπη Αγρολάμπου στην Εφημερίδα των Συντακτών, μεταξύ άλλων, η επιτροπή καλούνταν να διερευνήσει το θέμα τόσο ως προς την ασφαλιστική όσο και την επιχειρηματική του προοπτική, και να παραλάβει το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Πηγές της «Εφ.Συν.» υπολογίζουν πως οι εν λόγω επιλογές θα έχουν αποτέλεσμα την επιβάρυνση τόσο της ΔΕΗ όσο και του ΔΕΔΔΗΕ, με επιπλέον κόστος από 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο, για κάθε φορέα.
Επιπλέον, φέρεται να παραμένει στις προθέσεις της Επιχείρησης η πρόσθετη εισφορά ύψους 40 έως 50 ευρώ στους εργαζόμενους, προς κάλυψη των δαπανών των ιατρικών υπηρεσιών. Αν αυτό ισχύει, παρότι η διοίκηση της ΔΕΗ γνωρίζει την υποχρέωσή της να εφαρμόσει μέτρα που αφορούν την προαγωγή της υγείας των εργαζομένων βάσει του νόμου 3850/2010, αγνοεί ότι ο ίδιος νόμος ορίζει πως οι σχετικές δαπάνες δεν συνεπάγονται, σε καμία περίπτωση, την οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων.
 
Μέχρι σήμερα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό της επιχείρησης και την έκθεση των εργαζομένων σε επιβαρυντικούς για την υγεία τους παράγοντες, τα πολυϊατρεία της ΔΕΗ, παρά την απόσπαση των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, λειτουργούσαν ανεξάρτητα, παρέχοντας πρωτοβάθμιες υπηρεσίας υγείας στους ασφαλισμένους από εξειδικευμένο προσωπικό.
 
Με αφορμή τις εξελίξεις, εκφράζονται φόβοι από την πλευρά των 380 εργαζομένων στα πολυϊατρεία (στην πλειονότητά τους γιατροί, νοσηλευτές και τεχνικοί ιατρικών επαγγελμάτων) για την απώλεια των θέσεων εργασίας τους.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…