Μέση Ανατολή: Συνάντηση ηγετών Χαμάς, Χεζμπολάχ και Ισλαμικής Τζιχάντ στη Βηρυτό – Τι συζήτησαν

Τι αναφέρουν τα αραβικά ΜΜΕ για τη συνάντηση των τριών ηγετών

AP23298268730929

Συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και της Ισλαμικής Τζιχάντ πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό, με το πρακτορείο Reuters να τη χαρακτηρίζει ως «απροσδόκητη».

Σύμφωνα με τα αραβικά ΜΜΕ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χάσαν Νασράλα και της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ αλ Ναχάλα, αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις προθέσεις των Ισραηλινών αλλά και τη δημιουργία ενός άξονα «Ιράν, Συρίας, Λιβάνου και Χαμάς», με στόχο «την επίτευξη νίκης στη Γάζα».

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του καναλιού al-Manar που ανήκει στη Χεζμπολάχ, που ανέφερε ότι η σύνοδος «αξιολόγησε τις θέσεις που λαμβάνονται σε διεθνές επίπεδο αλλά και το τι πρέπει να κάνει ο άξονας της αντίστασης».

Η στάση του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί το Ιράν ότι έδωσε εντολή για τις πρόσφατες επιθέσεις συμμαχικών του σιιτικών ενόπλων οργανώσεων στην Υεμένη, τον Λίβανο και το Ιράκ και δηλώνει ότι το Ισραήλ παρακολουθεί στην περιοχή από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην καθημερινή του τηλεοπτική ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι το Ιράν προσφέρει στην οργάνωση Χαμάς στην Γάζα πληροφορίες ασφαλείας και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντιισραηλινού αισθήματος παγκοσμίως μέσω μίας online εκστρατεία μηνυμάτων.

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Hleia 1

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Εξοργισμένη η μητέρα της άτυχης 11χρονης ξέσπασε κατά του παιδοκτόνου συγγενή της