Μεσαιωνικός κανονισμός εργασίας στα Jumbo

«Εσωτερικό κανονισμό εργασίας» που δημιουργεί καθεστώς γαλέρας επιβάλλει η εταιρεία

5e36adad825e636b4e13b023

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο εσωτερικός κανονισμός εργασίας του Jumbo, σύμφωνα με τον οποίο ο εργοδότης προσδιορίζει τον χρόνο εργασίας, μετακινεί ή αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο στην ελληνική επικράτεια, καθορίζει τον χρόνο και τη σειρά για τις άδειες, επιβάλλει πρόστιμα μέχρι το 1/4 του μισθού και υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλέψουν την επομένη των Χριστουγέννων!  Να τονιστεί ότι πέρυσι ο κύριος Jumbo…  εν μέσω πανδημίας πρότεινε απασχόληση των εργαζομένων επτά ημέρες την εβδομάδα ασταμάτητα και 12ωρες βάρδιες

Η εργασιακή γαλέρα , αποτυπώνεται στις 26 σελίδες του εσωτερικού κανονισμού εργασίας της Jumbo, ο οποίος πρόσφατα επικυρώθηκε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των άθλιων ατομικών συμβάσεων εργασίας που αναγκάζονται να αποδεχτούν χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στη συγκεκριμένη επιχείρηση», τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωσή του.

Τα εξώφθλαμα, αντεργατικά σημεία που προβλέπει ο νέος κανονισμός και δίνουν στην επιχείρηση Jumbo δυνατότητες σε βάρος των εργαζομένων όπως καταγγέλλει ο ΣΕΑ είναι τα εξής:

-Με βάση το άρθρο 14, παρ 1β, μπορεί να προσδιορίζει τη θέση εργασίας, να μετακινεί και να αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο από το τμήμα ή το κατάστημα ή την εγκατάσταση στο οποίο εργάζεται, σε άλλο τμήμα ή κατάστημα ή εν γένει θέση της ίδιας ή σχετικής ειδικότητας στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας! Δηλαδή αυτό το μήνα Αθήνα, τον άλλο Θεσσαλονίκη.

-Με βάση το άρθρο 15, παρ1, μπορεί να ορίζει τη διάρκεια της ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας, τις ώρες έναρξης και λήξεως της εργάσιμης ημέρας, τις διακοπές εργασίας του προσωπικού της και το σύστημα εργασίας. Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει ότι ως χρόνος εργασίας θεωρείται αποκλειστικά και μόνο εκείνος, κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι παρέχουν πραγματική υπηρεσία που τους έχει ανατεθεί. Δηλαδή το ωράριο εργασίας θα γίνεται λάστιχο κατά το πώς βολεύει την εργοδοσία, μέσα σε αυτόν δεν χωράει το διάλλειμα, η προετοιμασία (αλλαγή ενδυμασίας κ.α).

-Με βάση το άρθρο 18, παρ.1 ο χρόνος και η σειρά χορηγούμενης τμηματικά αδείας (καλοκαίρι και χειμώνα) καθορίζεται από την eταιρεία!

-Με βάση το άρθρο 33 η εταιρεία φέρει την ιδιότητα του «Υπεύθυνου Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων» και μπορεί να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές.

-Με βάση το άρθρο 46 η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο «στον παραβάτη – εργαζόμενο» αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του.

Ο «Εσωτερικός κανονισμός εργασίας» του Jumbo:

 

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…