Newsroom

Newsroom

Μέσα στους μετασεισμούς μετρά τις πληγές της η Κεφαλονιά

Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 250 οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά μετά…

kefalonia 3

Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 250 οι μετασεισμοί στην Κεφαλονιά μετά την ισχυρή δόνηση των 5,8 Ρίχτερ της Κυριακής. Από αυτές 4 έφτασαν τα 4 ρίχτερ ενώ περισσότερες από 130 τα 3 ρίχτερ.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα σε κτίρια, κάποια σχολεία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα στο νησί του Ιουνίου να έχουν σταλεί λυόμενα για να μπορέσουν να συνεχιστούν τα μαθήματα. 

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων, ενώ, από τα 500 σπίτια που υπέστησαν ζημιές και έχουν ελεγχθεί, τα μισά κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 5% του συνόλου των κατασκευών στο νησί. 

Στο παλιό δημοτικό κέντρο Παλικής έχουν γίνει μέχρι στιγμής 1.600 αιτήματα πολιτών για έλεγχο των κατοικιών τους, εκ των οποίων τα 1.000 αφορούν σε σπίτια μέσα στην πόλη του Ληξουρίου και τα υπόλοιπα σε διάφορα χωριά της περιοχής.