Newsroom

Newsroom

Μέσα στη καφετέρια αγωνιούσαν οι όμηροι και έξω έβγαζαν… selfies!

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα social medias, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν αγανακτισμένοι με όσους ανέβαζαν selfies στο…

cafe

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα social medias, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν αγανακτισμένοι με όσους ανέβαζαν selfies στο διαδίκτυο, από το σημείο έξω από το καφέ όπου ένας Ιρανός κρατούσε ομήρους, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.  Αρκετοί χρήστες των Facebook και Twitter αποκάλεσαν «αναίσθητους» και «άρρωστους» όσους τράβηξαν ανάλογες selfies. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγραψαν νωρίτερα πως το σημείο της ομηρείας μετατράπηκε σε «τουριστικό αξιοθέατο», καθώς τόσο ντόπιοι όσο και τουρίστες, φωτογραφήθηκαν έξω από το κατάστημα τη στιγμή που στο εσωτερικό αγωνιούσαν για τη ζωή τους τουλάχιστον 15 ψυχές. 

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ο δράστης ήταν ο Ιρανός, Μαν Χαρόν Μονίς, ο οποίος είχε στείλει προσβλητικές επιστολές στις οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Είχε επίσης κατηγορηθεί για συνέργεια στον φόνο της πρώην συζύγου του αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση αυτή. Η εφημερίδα, που δεν τον κατονομάζει, γράφει ότι ο δράστης ήταν 49 ετών και έφτασε στην Αυστραλία το 1996. Ζούσε στα προάστια του Σίδνεϊ και ήταν “ριζοσπαστικός ισλαμιστής”.

cafe 2

cafe 3

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…